Episode 5

Gaute og Iris kommer på besøk til Ylvingen. Marit har samtidig invitert fotografen Kristoffer, som Iris ble veldig begeistret for da han var på øya forrige gang for å ta bilde av klassen. Marit later som om Kristoffer skal ta bilder til en brosjyre for Himmelblå, men det er tydelig at hun har andre planer også.

Iris, Gaute og Kristoffer
Foto: Ronny Eikeset / NRK

Samtidig får Leif Grøndahl besøk av en gammel kompis. De rusler omkring på øya, og kompisen mener bestemt at Leif bør komme seg tilbake til arbeidslivet igjen.

Leif får besøk av en kompis med store planer
Foto: Ronny Eikeset / NRK

Leif er i tvil, det er hyggelig å dyrke gulrøtter, og ingen i kommunen har ringt ham etter at han sluttet. Men kompisen tar ham med på en spennende helikoptertur og røper at han har store planer for Ylvingen. Leifs øyne glitrer. Kanskje dette kan være fremtiden for øya?

Anstrengt mellom Karoline og Thomas

Etter at Thomas kysset Karoline i butikken, er stemningen mellom dem anstrengt. Thomas prøver å forklare at han ikke kan styre følelsene sine, men blir anbefalt en kald dusj av Karoline.

Han tar henne på ordet, hopper i havet, og Karoline må le. Hun kan ikke la være å bli sjarmert av denne rare svensken.

De møtes i kirken senere, og blir enige om at det ikke kan bli noe mellom de to. Thomas har et ansvar for Stina og Malin, og de må prøve å ignorere at de er så tiltrukket av hverandre. Men det er ikke lett når hjertet hamrer og blodet brenner.

Robin er frekk

Roland jobber med en båt han skal seile til eieren, som er på Shetland. Robin hjelper til og får lære å seile. Men når Robin er frekk får han en ørefik av Roland, og de to skilles som uvenner.

Roland blir sint på Robin

Roland blir rasende når Robin er frekk mot ham.

Foto: Ronny Eikeset / NRK

Marit blir rasende når hun hører hva Roland har gjort, selv om han angrer og beklager.

Roland forlater Ylvingen uten at de tre har fått ordnet opp.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter