NRK Meny
Normal

Episode 5

Gaute og Iris kommer på besøk til Ylvingen. Marit har samtidig invitert fotografen Kristoffer, som Iris ble veldig begeistret for da han var på øya forrige gang for å ta bilde av klassen. Marit later som om Kristoffer skal ta bilder til en brosjyre for Himmelblå, men det er tydelig at hun har andre planer også.

Iris, Gaute og Kristoffer
Foto: Ronny Eikeset / NRK

Samtidig får Leif Grøndahl besøk av en gammel kompis. De rusler omkring på øya, og kompisen mener bestemt at Leif bør komme seg tilbake til arbeidslivet igjen.

Leif får besøk av en kompis med store planer
Foto: Ronny Eikeset / NRK

Leif er i tvil, det er hyggelig å dyrke gulrøtter, og ingen i kommunen har ringt ham etter at han sluttet. Men kompisen tar ham med på en spennende helikoptertur og røper at han har store planer for Ylvingen. Leifs øyne glitrer. Kanskje dette kan være fremtiden for øya?

Anstrengt mellom Karoline og Thomas

Etter at Thomas kysset Karoline i butikken, er stemningen mellom dem anstrengt. Thomas prøver å forklare at han ikke kan styre følelsene sine, men blir anbefalt en kald dusj av Karoline.

Han tar henne på ordet, hopper i havet, og Karoline må le. Hun kan ikke la være å bli sjarmert av denne rare svensken.

De møtes i kirken senere, og blir enige om at det ikke kan bli noe mellom de to. Thomas har et ansvar for Stina og Malin, og de må prøve å ignorere at de er så tiltrukket av hverandre. Men det er ikke lett når hjertet hamrer og blodet brenner.

Robin er frekk

Roland jobber med en båt han skal seile til eieren, som er på Shetland. Robin hjelper til og får lære å seile. Men når Robin er frekk får han en ørefik av Roland, og de to skilles som uvenner.

Roland blir sint på Robin

Roland blir rasende når Robin er frekk mot ham.

Foto: Ronny Eikeset / NRK

Marit blir rasende når hun hører hva Roland har gjort, selv om han angrer og beklager.

Roland forlater Ylvingen uten at de tre har fått ordnet opp.