Hopp til innhold

Exit 2 med mer historie: – Sesongen går mer i dybden på karakterene

– Andre sesong av Exit går mer i dybden enn den første sesongen. Vi blir mer kjent med alle karakterene enn vi gjorde i første sesong som ble sett av halvannen million. Nå kommer traileren til sesong 2.

Exit 2

De er millionærer og småbarnsfedre med et umettelig behov for dop, vold, sex – og grov innsidehandel. Sesong 2 kommer snart. Sesongen har premiere 5. mars.

Exit hadde over halvannen million seere, og mange er spente på fortsettelsen.

Serien fra Oslos finansverden der det drikkes, juges, hores og slåss vekket oppsikt. Nå er traileren til sesong 2 klar. Sesong 2 viser en historie om skyggesiden av kapitalisme. Om innsidehandel, hvitvasking, skatteparadis og hva som skjer når inntjening er viktigere enn mennesker.

Hvordan er det å sitte med denne forventningen?

– Det går nesten ikke an å forholde seg til, sier regissør Øystein Karlsen i forbindelse med sesong 2.

For sesong 1 ble et fenomen. Exit ble en ting som alle snakket om og alle skrev om.

– Fordi alle skrev om det, så måtte enda flere skrive om det. Det ble en spiral som løftet oss opp på en måte, sier regissør Karlsen.

Exit sesong 2 kommer snart. Her er intervju med forfatter og regissør Øystein Karlsen.

Exit sesong 2 kommer snart. Her er intervju med forfatter og regissør Øystein Karlsen.

– Det er galskap

Det at serien ble et fenomen da den ble lagt ut sist, er noe han tror de ikke kan konkurrere med i år.

– Vi har ikke det overraskelsesmomentet lenger, sier han.

Men mener de har laget noe bedre denne gangen. Og forteller at denne sesongen går mer i dybden på karakterene.

Exit Øystein Karlsen

– Vi hadde vært kjempefornøyd med 600 tusen seere da vi lagde den første sesongen, men endte med halvannen million – det er jo galskap.

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

– Når man presenterer en ny serie for første gang, må man bruke tid på å forklare universet, man må inngå en slags kontrakt med publikum om hva det er de skal se.

– Publikum har nå mer kjennskap til karakterene, så det er lettere å gå dypere inn i karakterene på godt og vondt, legger han til.

Det fører til at de har i denne sesongen mer plass til å fortelle historier, og trenger mindre plass til å forklare.

– Den flyter kjappere og inneholder mer. Vi har også prøvd å legge inn mye galskap fra virkeligheten, slik at de som liker den delen ikke blir skuffet.

Sesong 2 er en bekmørk, svært menneskelig, morsom, trist og tidvis bankende gal historie som i likhet med sesong 1 i majoriteten er basert på sanne historier, forteller han.

Tobias Exit

– Den flyter kjappere og inneholder mer. Vi har også prøvd å legge inn mye galskap fra virkeligheten, slik at de som liker den delen ikke blir skuffet, sier regissøren Øystein Karlsen.

Foto: Fremantle/NRK

– Milevis fra hvordan 99% av finanssektoren jobber

Finansrådgiver Thina Saltvedt har sett sesong 1 og den nye traileren, og sier at tilstandene i finansbransjen er milevis fra hva TV-serien presenterer.

– Ut ifra traileren så ser jeg at det blir veldig høy party faktor, høyt narkotika forbruk, mye irregulære transaksjoner på alle plan og mye svarte penger. Med andre ord, milevis fra hvordan 99% av finanssektoren jobber – heldigvis for det.

– Det var nok høyere partyfaktor for 15-20 år siden, enn det man ser i dag. Det er veldig streng kontroll på hvordan og hva man kan ta med kunder ut på og hvor mye penger man kan bruke.

Videre sier hun at alt skal i dag kunne dokumenteres og godkjennes, og brudd på disse reglene vil selvfølgelig følges opp deretter. Derfor ville ikke denne type oppførsel som man ser i Exit vært mulig i de seriøse bankene, finansforetakene eller meglerhusene i dag.

Hun sier likevel at hun gleder seg til å se sesong 2.

– Jeg kan jo trygt si jeg gleder meg veldig til å se oppfølgeren. Her blir det action.

Thina Saltvedt

Finansrådgiver Thina Saltvedt

Foto: Asgeir Heimdal Reksnes / NRK

Annerledes innspilling

Exit

Bildet er tatt under opptak av sesong 2. Dette bilde er fra en maskerade.

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

Karlsen forteller til NRK at det har vært en annerledes innspilling. De har skutt store deler av serien under en pandemi i likhet med alle andre som har filmet.

– Det er et sett med utfordringer som jeg ikke har vært borti før, men det har gått veldig bra. Vi har ikke hatt noe frafall, og hadde en liten utsettelse på to uker, men jeg tror vi har tatt inn det.

Kulturstrøm

 • Stor ære til Andsnes

  Leif Ove Andsnes har vunnet prisen Special Achievement Award under det prestisjetunge musikkmagasinet Gramophones klassiske musikkpriser for 2022. Prisen vinner han for sin utgivelse Mozart Momentum med Mahler Kammerorkester. Oslofilharmonien var nominert i kategorien årets orkester, men der var det Budapest Festival Orchestra som vant. Fiolinisten Johan Dalene, som er svensk med norsk tilknytning, ble kåret til årets unge artist.

 • Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold mot henne og barna

  Angelina Jolie (47) anklager Brad Pitt (58) for vold mot både henne og barna på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter.

  Påstandene kommer fram i forbindelse med et motsøksmål Jolie har reist i en disputt over skuespillerparets eiendeler, særlig en bolig og en vingård i Frankrike. Søksmålet er uavhengig av den pågående skilsmissen, som Jolie ba om ikke lenge etter den angivelige episoden.

  I søksmålet, som New York Times omtalte først, heter det Pitt under en flytur fra Frankrike til California tok kvelertak på ett av barna og slo et annet i ansiktet. I tillegg skal han ha tatt tak i Jolies hode og ristet henne, samt helt øl på Jolie og øl og rødvin på barna, heter det. Pitt anklages også for verbalt mishandling.

  En representant for Pitt avviser påstandene på det sterkeste overfor nyhetsbyrået AP, og kaller dem «oppkok som bare skader familien».

  Anklagene om volden ble først gjort offentlig kort tid etter flyturen, men rapportene var da vage, og detaljene kom fram i skilsmissedokumenter og i etterforskninger fra det føderale politiet FBI og barnevernstjenesten i Los Angeles, som begge konkluderte med at det ikke var nødvendig å gå til rettslige skritt mot Pitt.

  (NTB)

  Angelina Jolie anklager Brad Pitt for fysisk og verbalt misbruk mot henne og parets barn på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter
  Foto: AP
 • Countrystjernen Loretta Lynn er død

  Loretta Lynn er død, 90 år gammel. I en uttalelse gitt til AP sier Lynns familie at hun døde tirsdag i sitt hjem i Hurricane Mills i Tennessee.

  Obit Loretta Lynn
  Foto: Mark Zaleski / AP