Hopp til innhold

En gammel manns siste rapport

– «Megalopolis» er en forunderlig fabel som pirrer nysgjerrigheten, selv om den renner over av ville visjoner som er utfordrende å prosessere, halvkokte ideer som kan være vanskelig å forstå og karikerte figurer som det holder hardt å knytte emosjonelle bånd til, skriver kritiker Birger Vestmo fra filmfestivalen i Cannes.

Kulturstrøm

  • Daniel Radcliffe fikk sin første Tony-pris

    Daniel Radcliffe, mest kjent for rollen som den unge trollmannen Harry Potter, nådde en ny milepæl i karrieren da han søndag fikk sin første Tony-pris.

    Prisen, som er Broadway og scenekunstens svar på Oscar, ble delt ut i New York. Radcliffe fikk prisen som beste skuespiller i en musikal for sin innsats i «Merrily We Roll Along».

    – Dette er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg kommer aldri til å ha det så bra igjen, sa Radcliffe da han tok imot prisen. Han takket også foreldrene for at de spilte musikk av Stephen Sondheim – en av komponistene bak musikal han fikk pris for – i bilen da han var liten.

    Den britiske 34-åringen ble verdensberømt nærmest over natten da han som tolvåring spilte Harry Potter i den første filmen om den unge trollmannen. Siden har han spilt i flere filmer, men også i stor grad dreid karrieren over til teaterscenen.

    (NTB)

    Daniel Radcliffe fikk søndag sin første Tony-pris – Broadways svar på Oscar – for sin innsats i musikalen «Merrily We Roll Along»
    Foto: Charles Sykes /Invision / AP/NTB