Kulturstrøm

 • Måtte ta av tak for å få inn bildet

  Pushwagners kunst stilles fra 20.juli ut på Soli Brug med kunstnerens tredje og største utstilling der hittil. Utstillingen består av mellom 70 og 80 bilder, ifølge Dagsavisen. – I ett av husene måtte taket løftes for å få plass til noen av storformatene, sier Ole Dørje i Soli Brug Galleri i Greåker i Østfold til avisen.

  Solli Brug
  Foto: Discovery Channel
 • Vil ha omkamp om Fotografihuset

  SV åpner for omkamp om beliggenheten til det nye Fotografihuset. Planen er å legge fotomuseet til Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo. Ordfører Marianne Borgen sier til Klassekampen at hun ikke er mot selve museet, kun beliggenheten. Arbeiderpartiet er imot SVs forslag. Etter planen skal fotografihuset stå ferdig i 2023 (NTB).

  Bjørvika, med Den Norske Opera & Ballett og Munchmuseet
  Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK
 • Færre vil satse på jordbærdyring

  Det er vanskeleg å rekruttere nye folk som vil satse på jordbærdyrking, viser eit prosjekt på indre Sunnmøre. I Valldal dyrkar 25 produsentar nesten 500 tonn jordbær i året, og står for rundt halvparten av all norskprodusert jordbær til matvareindustrien. Behovet for norskprodusert jordbær er mangedobbel, men likevel har det ikkje lukkast å rekruttere nye jordbærdyrkarar, seier Harald Valle i prosjektgruppa.

  Nyplukka jordbær i Valldal
  Foto: Sissel Brunstad / NRK