Elgburgere med kremet sopp og løkringer
4 store burgere
Norsk burger: Dette er kokke-Lises elgburger
600 g kvernet elgkjøtt, gjerne grovt kvernet
200 g kvernet spekk eller flesk, evt. medisterfarse
1 ts knuste enebær
salt
kvernet pepper
4 hamburgerbrød
salat
4-8 skiver bacon, sprøstekt
Bland raskt sammen elgkjøtt, spekk, enebær, salt og pepper. Form farsen til store flate burgere. Stek dem over middels varme i smør i stekepanne.
Kremet sopp
500 g blandet sopp, renset
1 dl hvitvin
1 dl fløte
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss hakket frisk timian, eller 1 ts tørket
1 ss hakket bladpersille, kan sløyfes
Stek soppen gyllen i smør. Tilsett hvitløk og hvitvin. Kok inn til det meste av væsken er fordampet.
Tilsett fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper og ha i urtene. Bruker du tørket timian kan du ha i den når du steker soppen.
Burgerdressing
4 ss creme fraichè
1 ts sterk sennep
2 ts hakket hermetisk grønn pepper
salt
Bland alt sammen og smak til med salt.
Friterte løkringer
løk
2 dl mel
1 dl maizena
3 ts bakepulver
1 egg
2 dl øl eller farris
frityrolje
litt mel
Rør mel, maizena, bakepulver, egg og øl sammen til en tykk røre.
Skjær løken i ringer og vend dem i litt mel. Dypp løkringene i frityrrøren og friter dem gylne i olje som er varmet til 180 grader. La dem renne av seg på papir og dryss litt salt over.
Anrett burgerne på hamburgerbrød med salat, dressing og sprøstekt bacon. Server kremet sopp og friterte løkringer ved siden av. Friterte løkringer kan byttes ut med skiver av rå løk på burgeren.