NRK Meny
Normal

Musikkamp mellom NRK og TV 2

Marion Ravn ble glad da hun slapp konkurranse fra «Halvbroren» i programmet «Hver gang vi møtes». I stedet må hun bryne seg på Jenny Skavlan og Melodi Grand Prix.

TV-kamp mellom TV 2 og NRK

TV 2-suksessen Hver gang vi møtes, med blant annet Marion Ravn, Magnus Grønneberg og Morten Abel, får hard konkurranse om seerne når NRK sender Melodi Grand Prix.

Foto: Elise Hellem Ratvik/Julia Naglestad / NRK

Marion Ravn

Marion Ravn er glad for at Hver gang vi møtes ikke får konkurranse av Halvbroren.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK
Morten Abel

Morten Abel håper og tror årets sesong av Hver gang vi møtes blir like bra som forrige.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Lørdag er det premiere på andre sesong av den populære TV 2-satsingen «Hver gang vi møtes». Deltaker Marion Ravn blir da å se åtte lørdager fremover, og hennes frykt var konkurranse fra NRKs nye serie «Halvbroren». Istedenfor må hun og resten av gjengen bryne seg på Melodi Grand Prix og Idrettsgallaen, som begge hadde over én million seere i fjor.

– Jeg tenkte bare det var flaks at «Halvbroren» går på søndager. Da jeg så reklamen ble jeg lettet. Melodi Grand Prix har jo vært i "tusenvis" av år, føles det som. Folk elsker det jo, men det virker som at folk liker «Hver gang vi møtes» godt også. Så det er bra man kan ta opp på Get-boksen, sier hun til NRK.no.

Like underholdende i år

Hun er svært spent på premieren og føler ikke suksessen til forrige sesong legger press på at årets deltakere må prestere like bra.

– Nei, jeg gjør ikke det. Alt vi kunne gjøre var å være oss selv og gjøre det beste vi kunne i våre versjoner. Jeg prøver å ikke tenke slik – jeg tenker at det er en ny sesong med nye artister. Vi hadde det kjempefint og jeg håper at de i sofaen hjemme føler det samme, og jeg tror ikke det er noen vits å sammenligne, forteller hun.

Deltaker Morten Abel har en god følelse før premieren, og sier han ikke har tenkt noe over seertallene.

– Det har jeg absolutt ikke tenkt på. Men det er jo et veldig populært program, så det vil nok få mange seere. Jeg tror ikke årets program er noe mindre underholdende enn de i fjor. Det er veldig god stemning på de, sier han til NRK.no.

Heier på TV 2

Morten Wiberg i mediebyrået Carat holder en knapp på TV 2s program. Han er spent på hva utfallet blir.

– Jeg har veldig tro på «Hver gang vi møtes». Programmet fikk så god oppmerksomhet og omtale i fjor, så det kommer til å ha bra med seere både første program og videre. Det blir veldig spennende å se hvordan dette går, jeg krysser fingrene for TV 2, innrømmer han.

Første «duell» skjer allerede neste helg, når NRK sender «Idrettsgallaen» parallelt med andre episode av serien. Deretter følger fire programmer med Melodi Grand Prix, som de måtte se seg slått av i fjor.

Ifølge Wiberg vil «Idrettsgallaen» bli en vanskelig utfordring, men han håper at det blir jevnere konkurranse mot Melodi Grand Prix.

– Jeg tror «Hver gang vi møtes» vil slite med å få en million seere. Men så er det jo sånn at programmet preges av hvilken artist det er fokus på. TV 2 vil merke konkurransen, det er det ingen tvil om. Dessverre tror jeg de blir knust av «Idrettsgallaen» fordi det er et typisk show som fanger veldig bredt. Det er en av de store man ikke klarer å utkonkurrere, sier han.

– Sitter i ryggmargen

Melodi Grand Prix-sendingene blir i år ledet av Jenny Skavlan og Erik Solbakken. Sistnevnte har vært med på sirkuset før, og var en av tre programledere da Norge arrangerte den internasjonale finalen i 2010. Han tror MGP vinner seere fordi det er et så godt etablert konsept.

– Vi har MGP i ryggmargen, og det er en av de største TV-tradisjonene vi har. Det følger også med et ansvar, det norske folk skal bestemme hvilken låt som representerer Norge i verdens største musikkonkurranse, sier han til NRK.no.

Han tror likevel at de som er interesserte i musikkprogrammer kommer til å få med seg både MGP og «Hver gang vi møtes».

– Jeg tror de som vil får med seg begge programmene, men MGP vil kanskje trekke flere seere fordi det er direkte og skjer der og da.

I fjor hadde delfinalene og finalen i MGP gjennomsnittlig over én million seere, og Solbakken lover publikum en veldig god miks av helt nye og kjente og etablerte artister og band.

– Det er det som er spennende med MGP. Og når vi ser på vinnerne de siste årene, er det flere av dem som hadde sin debut på en delfinale.

Kulturstrøm

  • Kurs for de beste blåserne i Risør

    Trompetisten Tine Ting Helseth skal sammen med Risør kammermusikkfest lage et helårlig talentprogram for de største talentene på blåseinstrumenter. De første deltakerne starter under årets kammermusikkfest.

    Tine Thing Helseth
    Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Flere kulturnyheter