Hopp til innhold

Du er Big Daddy

Et av 2007s beste spill får oppfølger. Ikke akkurat uventet, men høyst gledelig.

Bioshock 2: Sea of Dreams (Faksimile: Somethinginthesea.com)

Bioshock var definitivt blant Spiller sine favoritter i 2007. Ifølge vår spillanmelder Roar Halten, kunne Bioshock oppsummeres på denne måten:

”Et fantastisk spill der du blir tvunget til å ta både filosofiske og moralske avgjørelser. Det hele mens du slakter zombielignende monstre. Et svært vellykket spill.”

Ingen overraskelse

Man kan vel ikke akkurat kalle det en stor overraskelse at "Bioshock 2: Sea of Dreams" kommer. Men nå har i hvert fall Take 2 offisielt annonsert utgivelsen av spillet, som først ble avslørt som en bonusvideo for spillere som hadde rundet ”Bioshock” på Playstation 3.

Ifølge Shacknews.com: “The sequel has players assuming control of "the first ever" Big Daddy, according to creative director Jordan Thomas”.

Spillet utvikles imidlertid ved et annet studio enn originalen. Denne gang er det 2K Marin, et nystartet spillstudio i California, som fører stafettpinnen videre. 2K Boston som sto bak originalen, jobber for tiden med andre prosjekter, men skaperen av Bioshock, Ken Levin, kommer til å jobbe på oppfølgeren også

Store spekulasjoner

Den siste tiden har nettet formelig flommet over av spekulasjoner rundt ”Bioshock 2: Sea of Dreams”. Rykter har blant annet gått om at det kommende spillet vil inneholde figuren Big Sister. I det første spillet kunne du velge å redde eller ”samle” de små søstrene, Little Sister, etter å ha tatt knekken på beskytteren, Big Daddy.

I aprilnummeret av spillbladet Game Informer bekreftes det at rollefiguren Big Sister er virkelig. ”Big Sister venter på deg i Rapture” står det skrevet på forsiden av bladet.

Litt om Bioshock 2: Sea of Dreams

– Handlingen foregår 10 år etter det første Bioshock-spillet.
– Det er muligheter for multiplayer.
– Big Sister er en eldre utgave av en Little Sister, og hun jakter på deg.
– Deler av handlingen er lagt til Rapture.
– Big Sister vil dukke opp sporadisk, etter hvert som du dreper andre Big Daddies. Hennes ankomst vil bli signalisert ved at en annen Little Sister begynner å synge en sang.
– Big Sister beskrives som raskere og hardere. Hun vil også bruke telepati til å kaste gjenstander mot deg, og som skjold for å beskytte seg.

Mystisk nettside

Det har også dukket opp en nettside relatert til ”Bioshock 2: Sea of Dreams”. Om du klikker deg inn på Something In The Sea , dukker det opp et kart og noen avisutklipp og notater om en jente som forsvant i 1967, altså to år etter handlingen i det første Bioshock-spillet. Er det én plass det kommer til å dukke opp informasjon om ”Bioshock 2: Sea of Dreams” i forkant av lanseringen, er dette garantert plassen.

Når det gjelder konsollene spillet kommer til, er det snakk om de eksisterende nestegenerasjonskonsollene Playstation 3 og Xbox 360, samt en PC-versjon. Slippdatoen er ennå uklar, men hvis alt går etter planen skal spillet være klart til lansering mellom 1. august og 31. oktober 2009.

Kulturstrøm