NRK Meny
Normal

Beck: Døden tar buss

Det er sent på kvelden i Stockholm. Politiet får melding om skyting og rykker ut. De gjør et sjokkerende funn: åtte personer er drept.

Døden tar buss
Foto: Fredrik Arff / NRK

En av de omkomne er Åke Stenström, en av Martin Becks yngste medarbeidere. Han ligger død i en toetasjes buss med linjenummer 47.

Lik uten ansikt

I høyre hånd holder han tjenestevåpenet sitt. En annen lar seg ikke så lett identifisere siden ansiktet er skutt vekk.

Beck og Kollberg starter etterforskningen med å nøste i den døde politimannens nedtegnelser.

Dette fører dem til gatens løse fugler og andre mer mistenkelige individer, der en også har en fortid fra det militære i Finland.

Om produksjonen

Døden tar buss er skrevet av Maj Sjöwall og Per Wahlöö
Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Dramatisert av: Bert Coules
Teknisk regi: Eivin Berger og Hilde Rolfsnes
Instruktør: Else Barratt-Due
Komponist : Guttorm Guttormsen

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim