NRK Meny
Normal

Disse låtene ville nordmenn høre på i 2014

Utenlandske artister og remikser dominerer årets salgstopp i Norge. Bandet Highasakite har årets best plasserte norske album.

JAMAICA/ Legend performs during the Jamaica Jazz and Blues festival in Trelawny

John Legends ballade «All of Me» er årets mest populære singel i Norge, viser tall fra bransjeorganisasjonen IFPI.

Foto: GILBERT BELLAMY / Reuters

Taylor Swifts omstridte album «1989» er årets mest solgte album i USA, mens Pharrell Williams gladlåt «Happy» ble årets mest solgte singel.

I Norge er det derimot to amerikanske R & B-sangere som stikker av med førsteplassene. John Legends ballade «All of Me» er årets mest populære singel i Norge, mens Jason Derulos tredjealbum «Tattoos» var det mest solgte albumet.

Highasakites album «Silent Treatment» er årets best plasserte norske album med en syvendeplass, mens Admiral P og Nico D har årets mest solgte norske singel. «Engel», som var årets mest strømmede låt på Wimp, kom på 18. plass på årets singelliste.

Listen baserer seg på fysisk salg, nedlasting og tall fra strømmetjenestene Wimp og Spotify. De nøyaktige salgstallene er ennå ikke klare, men IFPI som utarbeider statistikken bak VG-lista, vet nå hvilke album og singler som var mest populære i fjor.

Her er årets ti mest solgte singler.

1. John Legend, «All of Me»

Den 36-år gamle sangeren fikk karrierens største hit med balladen «All of Me». Låten hadde også stor suksess i USA, og ble kun slått av Pharrels «Happy» på Billboards oversikt over de mest solgte singlene i 2014.

2. Ed Sheeran, «I See Fire»

Låten ble laget til lydsporet til «Hobbiten – Smaugs ødemark», og ble sluppet i november i fjor. Sangen toppet VG-lista i åtte uker, og toppet også singellisten i Sverige.

3. Seinabo Sey, «Younger»

Godt hjulpet av det norske stjerneskuddet Kygo sin remiks, toppet den svenske artisten VG-lista i syv uker. «Younger» er 24-åringens debutsingel.

  • Les mer om remiksen her!

4. Mr. Probz, «Waves»

Nok en låt som ble hjulpet av en populær remiks. Den nederlandske artistens originalversjon gjorde det godt i hjemlandet, men det var først da den tyske produsenten Robin Schulz lagde en ny versjon av låten at den ble populær internasjonalt.

5. Sia, «Chandelier»

Australske Sia Kate Isobelle Furler har en lang karriere i musikkbransjen bak seg, og har skrevet låter for blant andre Beyoncé, Rihanna og Shakira. Da hun gjestet «Skavlan» i november, vendte hun ryggen til Fredrik Skavlan.

6. Pharrell Williams, «Happy»

Den amerikanske sangeren og produsenten slapp denne gladlåten i november i 2013, og den fikk etter hvert stor suksess og toppet hitlistene i blant annet USA, Storbrittannia og Norge.

7. Tove Lo, «Habits (Stay High)»

2014 var remiksenes år i Norge. Svenske Tove Lo slapp først låten som «Habits» på våren i 2013, før hun i desember samme år ga den ut på nytt med navnet «Habits (Stay High)». I den nye versjonen kom også en remiks av produsentduoen Hippie Sabotage med, og remiksen er i skrivende stund spilt over 125 millioner ganger på Spotify. Originalversjonen er også populær, og har blitt spilt av 65 millioner ganger på strømmetjenesten.

8. Clean Bandit feat. Jess Glynne, «Rather Be»

Den britiske elektronikakvartetten fikk med seg stjerneskuddet Jess Glynne på denne sommerhiten, som toppet VG-lista i en uke i fjor. «Rather Be» toppet også hitlistene i Storbritannia, Tyskland og Sverige.

9. David Guetta & Showtek feat. Vassy – «Bad»

«Bad» var andre singel fra den franske produsentens sjette album «Listen», et album hvor norske Nico & Vinz også bidro på et av sporene. Låten er laget med hjelp fra den nederlandske duoen Showtek og med vokal fra australske Vassy.

10. Calvin Harris, «Summer»

Den skotske produsenten og sangeren Calvin Harris nådde 2. plass på VG-lista med denne sommerlåten. «Summer» ble Harris sin sjette topplassering på den britiske hitlista.

Les flere musikksaker:

Flere kulturnyheter