NRK Meny
Normal

Dette Karl Johan-klippet er vist 10 millioner ganger

Limbodansing på Karl Johan går verden rundt. Og snart skal Erik Solbakken og Hasse Hope teste dansen på svenskene under VM i Falun. – Vi må teste limboen på svenskene, slik at vi kan få dem i knestående, sier Erik Solbakken.

Tilfeldige menneskers Limbo-dans på Karl Johan har gått viralt den siste uka.

– Det nærmeste vi kommer The Fox

Klippet fra TV-serien Karl Johan er sett over to millioner ganger på NRKs Youtube-kanal for humor, og blitt delt på en rekke nettsteder den siste uka.

Nettstedet The Lad Bible likte åpenbart videoen så godt at de lastet den ned fra Youtube og opp på sin egen Facebook-side, der den nærmer seg 8 millioner visninger.

Til sammen blir det da altså rundt 10 millioner visninger.

– Dette er det nærmeste vi kommer The Fox, sier Erik Solbakken.

Han følger med på trafikken og liker at fokuset er på Limbo og ikke så mye på ham selv.

– Da jeg var programleder for Eurovision Song Contest ble det tvitra en del om at jeg hadde så stort hode, så jeg liker dette bedre.

Huffington Post hyller klippet for å være morsomt uten å gå over streken, og at alle kan forstå humoren uansett hvilket språk man snakker.

– Når man ser en deilig knekk i knærne til en gammel mann, er det ganske ABC innen humor. Til og med huleboere kan forstå det, sier Solbakken.

Vil lure svenskene

Ideen fikk han og Hasse Hope etter å ha laget en lignende sketsj - syngstikk (der de lot tilfeldige mennesker på Karl Johan bli stående og synge alene).

SE SKETSJEN SYNGSTIKK HER:

Humortalkshow ledet nesten direkte fra Karl Johans gate av Erik Solbakken og Hasse Hope. Alt - eller i hvert fall noe - kan skje i dette nesten planlagte programmet, hvor mannen i gata blir til mannen på tv.(6:7)

– Vi tenkte vi kunne gå videre med den ideen, og så slo det oss at folk ser veldig dumme ut når de danser Limbo, sier Hasse Hope.

Han forteller at som med alle ideer de har, vet de ikke om det kommer til å fungere.

– Men denne satt fra første forsøk, så det fungerte bra.

Til tross for at de nå treffer et fremmedspråklig marked, blir det nok ikke til at de kommer til å satse på utlandet.

Men snart får vi se dem i Sverige.

– Hasse og jeg skal til Falun og være med på VM, så nå må svenskene og folk på sponsortur passe seg. Vi må teste limboen på svensker, slik at vi kan få dem i knestående, sier Solbakken.

Til høsten er de tilbake på NRK med en ny sesong Karl Johan.

Flere kulturnyheter