Hopp til innhold

Det kommer an på meg selv

Det er viktig å konsentrere seg om hva man kan gjøre bedre og være bevisst på det, sier Frank Beck.

Frank Beck.
Foto: Haakon Dirk blaauw / NRK

-Det første jeg sier til idrettsungdom, er: Ha det gøy, tenk enkelt- gjør det enkelt, tenk positivt - tenk muligheter. Det kan fort bli press og negative tanker. Dessuten kommer alvoret også alt for brått og ofte også alt for tidlig.

Frank Beck i Tønsberg er snart 80 år og har i snart 30 år jobbet med mange kjente idrettsutøvere, idrettslag og fotballag. Han er også blitt hyret inn av mange bedrifter og bedriftsledere som har et behov for et tilskudd som virker motiverende.

- Det er mange som ringer meg og spør, om jeg kan komme for å motivere dem. Det kan jeg ikke, noe slikt må man ordne selv. Men, sier jeg, vi kan snakke om ting som er motiverende og engasjerende, og det er noe annet.

Søndagens Sølvsupergjest vil helst kalle seg prestasjonspsykolog, selv om han i dag er bedre kjent som idrettspsykolog.

- Det jeg alltid konsentrerer meg om, er å ta opp og å snakke om hvordan prestasjoner kan bedres ved det å være sitt eget tankemønster bevisst.

Ved en tilfeldighet

Det var en ren tilfeldighet som førte til at Frank Beck ble engasjert i det som han i dag driver med. I samtale med programleder Haakon D. Blaauw forteller han blant annet om den gang han drev med salg og markedsføring:

-En gang skulle jeg på et seminar som en leverandør arrangerte. Da jeg fikk tilsendt programmet, savnet jeg et tema som gikk på motivasjon eller selvfølelse. Jeg ringte vedkommende og spurte om mulighetene for å få en time til dette. Tilbakesvaret var positivt, – og Frank Beck fikk straks tilbud om å komme til andre for å gjøre det samme.

Lov å lykkes

Det Frank Beck den gangen snakket om, var at det er lov til å lykkes, lov til å være flink og lov til å tjene penger. Alt dette var erfaringer han hadde gjort seg i Canada. Da han var 27 år, dro han dit. Han hadde enveisbillett, og håpet var å gjøre lykken i dette landet der han bodde i 8 år. Han sørget også for å få kjæresten sin over.

Hun hadde 30 kanadiske dollar i lommeboken, og på det økonomiske grunnlaget giftet de seg der! Stedet de kom til, hadde høy arbeidsløshet, men etter en stund fikk han jobb som selger av blant annet elektriske kjøkkenartikler og TV-apparater. Dette skulle han selge også i områder som ventet både på bedre strømforsyning og å få TV-dekning. 

NRK P1 Søndag 7. januar 2007 kl. 07.03: Sølvsuper.

Programmet er ved Haakon Dirk Blaauw.

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.