Hopp til innhold

Benjamin Silseth og Silje Nordnes skal lede Norges første Pride-sending

Nå skal det lages et nasjonalt prideevent. Sammen skal vi markere skeiv kjærlighet og mangfold. – Pride er en fest, men også alvor, sier programleder Silje Nordnes.

Benjamin Silseth og Silje Nordnes

– Jeg er ikke klar, men jeg skal bli klar, ler Silje Nordnes. Om en drøy uke skal hun sammen med Benjamin Silseth lede Norges første Pride-sending.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Fotograf Cato Ingebrigtsen

– Jeg er litt mer nervøs nå enn jeg bruker å være, fordi dette føles viktig.

– Alt er viktig, men dette føles ekstra viktig, sier Silje Nordnes som lenge har vært åpen om legningen sin.

Sammen med Benjamin Silseth skal hun lede Norges første Pride-sending, som går på NRK1 fredag 25. juni. Else Kåss Furuseth er utegående reporter.

– Jeg håper vi klarer å levere noe flott, inkluderende og magisk, sier Benjamin Silseth.

Det blir en regnbuefarget direktesending der NRK tar pulsen på Pridefeiringene både i hovedstaden og i resten av landet, med spennende gjester og live musikk.

«Oslo Pride» er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Festivalen er for alle mennesker som støtter eller føler tilknytning til LGBTI+-bevegelsen.

Erfarne programledere

Benjamin Silset har vært programleder både på radio og TV, blant annet i realityserien Trekant. Han lager nå podkasten Baarli og Benjamin med sin forlovede, Niklas Baarli. Han jobber også som psykolog.

Silje Nordnes kjenner vi best som programleder for P3-morgen, men hun har vi også sett en del på TV – spesielt det siste året.

Nordnes har vært programleder for store underholdningsprogram som «Maskorama» og «Melodi Grand Prix» (MGP). I sommer er hun å se på «Sommerskuta».

Silje Nordnes

Silje Nordnes: – Seerne kan forvente interessante gjester og fin musikk, og bilder og videoer fra hele Norge.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Fotograf Cato Ingebrigtsen

Ærefullt å få dette oppdraget

Den mangeårige programlederen sier det føles stort og ærefullt å få dette oppdraget.

– Jeg gleder meg utrolig mye til den aller første direktesendte Pride-sendingen, og føler nesten på litt ærefrykt for oppdraget.

Videre forteller hun om viktigheten av programmet.

– Programmet er viktig for å skape forståelse for hverandre.

– Det betyr mye at storsamfunnet, her i form av NRK, anerkjenner og løfter frem kampene som fortsatt foregår, og feiringen over hvor langt vi har kommet, sier Nordnes.

I 2016 fikk hun massiv oppmerksomhet for sitt følelsesladede utbrudd mot et terrorangrep mot en klubb for homofile i Orlando.

Skal markere Pride i hele landet

Seerne kan forvente interessante gjester og fin musikk, og bilder og videoer fra hele Norge.

Nordnes understreker at det ikke bare handler om Oslo, selv om den sendes fra Pride Parken i hovedstaden.

– Vi skal sende direkte fra Spikersuppa i Oslo, men vi kommer også til å vise frem Pride-markeringen fra rundt om i hele landet.

Hun innrømmer at hun ikke er helt klar til den store dagen, men sier hun skal bli klar. Og gleder seg.

– Jeg synes det er på tide at man viser frem denne markeringen og festen, som har blitt veldig stor – og som rommer veldig mange mennesker.

Videre mener hun sendingen er viktig for å kunne fortelle folk som ikke er så kjent med bevegelsen om hva den handler om; slik kan de forstå mer.

– På den måten bringer man folk nærmere hverandre, mener Nordnes.

Pressebilder- Pride 2021 (Programledere)

Benjamin Silset og Silje Nordnes.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Fotograf Cato Ingebrigtsen

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter