Simon Flem Devolds favorittkake!
Simon Flem Devold har nærmest gjort det til en livsoppgave å smake på brownies når han er ute og reiser. Hvor de serverer bra kaker i Norge har han oversikt over, og mesteparten av Europa. Det er likevel en plass han kunne tenkt seg å ha vært på "brownies-ferie":
- Jeg har hørt rykter om at på Mikes Breakfast i Katmandu har de fantastisk gode brownies. Der har jeg ikke vært ennå, sier kakemonsen.
Skylder på svigermor
Devold fikk smaken på brownies lenge før de ble en selvfølgelig ingrediens på trendy kaffebarer, og skylden for det har svigermor.
- Det var svigermor som brukte å bake brownies, sier han.
Tilfeldig
Brownies ble, i følge ryktene, til ved en tilfeldighet. En bibliotekar i Maine i USA skulle bake sjokoladekake, men glemte bakepulveret. Det resulterte i deigete og flat kake. Etter dette har browniesen fått stadig flere dedikerte tilhengere.
Slik lager du brownies:
125 g meierismør
250 g sukker
3 egg
160 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl appelsinjuice
3 ss kakaopulver
Glasur (kan sløyfes):
5-6 dl melis
6-8 ss meierismør
2 1/2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Stekes ved 200° i ca. 20-30 min. i liten langpanne.
Rør meierismør og sukker lyst og luftig. Ha i ett egg av gangen og rør godt. Bland i de øvrige ingrediensene. Stek kaken og avkjøl den på rist. Kaken kan eventuelt dekkes med glasur eller drysses med lyst sjokoladepulver.