NRK Meny

Debutant med 50.000 i opplag

Zeshan Shakar debuterte i september fjor med oppvekstromanen «Tante Ulrikkes vei», som nå har nådd et opplagstall på 50.000 eksemplarer. – Som forlegger er jeg utrolig stolt av at nettopp denne boken når så mange lesere, sier Gyldendals sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur Kari Marstein i en pressemelding. «Tante Ulrikkes vei» fikk svært gode anmeldelser, og vant også den prestisjetunge Tarjei Vesaas' debutantpris NRK intervjuet forfatteren i forbindelse med boka i januar 2018 (NTB)

Zeshan Shakar

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix