Hopp til innhold

Bokhandlerpris til «Tysteren»

Forfatteren Jan-Erik Fjell fikk Bokhandlerprisen 2010. Han er krimdebutant, og boka hans heter «Tysteren»

Forfatter Jan-Erik Fjell
Foto: Marit Christina Lie / NRK

Jan-Erik Fjell var gjest hos Siss Vik i Bokprogrammet i høst.

– Den største utfordringen var å skrive troverdig om politiet. Da jeg var omtrent halvveis hadde jeg hele prosjektet langt oppi halsen. Men jeg slet meg igjennom og ble ferdig til slutt, sa Fjell da.

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris. Alle som jobber i bokhandel kan stemme. Ti bøker som får flest stemmer i første runde utgjør de nominerte.

I år var det disse:

«De ingen savner» av Eystein Hanssen,«Dypet» av Tom Kristensen, «Fedrenes løgner» av Tom Egeland, «Før jeg brenner ned» av Gaute Heivoll, «Innsirkling 2» av Carl Frode Tiller, «Nede i himmelen» av Tove Nilsen, «Sukkerdøden» av Unni Lindell, «Tysteren» av Jan-Erik Fjell, «Verdensmestrene» av Henrik Langeland og «Vi skal arve vinden» av Gunnar Staalesen.

Jan-Erik Fjell og kulturminister Anniken Huitfeldt

Jan-Erik Fjell og kulturminister Anniken Huitfeldt.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I andre og avgjørende runde stemte bokhandlerne på den boken blant de nominerte som de mente fortjente prisen i år. De landet altså på Jan-Erik Fjell.

Prisen regnes som en av de mest prestisjetunge litterære prisene en forfatter kan få i Norge.

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Roger Waters etterforskes av tysk politi

  Artisten Roger Waters, som var med på å grunnlegge Pink Floyd, blir etterforsket av tysk politi etter at han brukte en nazilignende uniform på scenen i Berlin.

  Bilder i sosiale medier viser Waters iført en lang, svart frakk med røde armbånd på scenen under en konsert på Mercedes-Benz Arena forrige uke.

  – Vi etterforsker på grunn av mistanke om oppfordring til hatytringer fordi klærne som ble brukt på scenen kan brukes til å forherlige eller rettferdiggjøre nazistyret, og dermed kan forstyrre den offentlige orden, sier politiets talsperson Martin Halweg til AFP. (NTB)