Hopp til innhold

Dagbladet kutter 45 årsverk

Dagbladet kutter 35 årsverk i redaksjonen. I tillegg kutter de 10 årsverk i Medielab, som er avisens nettselskap.

Dagbladet 21. april
Foto: Arkivfoto: Anne Linn Ensby / NRK

Bakgrunnen for torsdagens husmøte for alle ansatte i Dagbladet og Medielab, er at budsjettet for 2010 ble vedtatt i går. 10 millioner kroner skal spares i Dagbladet og fem millioner kroner i Medielab.

– Vi kutter 35 årsverk, hovedsaklig innenfor redaksjonen, sier administrerende direktør i as Dagbladet og DB Medialab as, Terje Wibe.

Ingen sluttpakker

I tillegg kutter avisen omtrent 10 årsverk i Dagbladet Medielab as, som er Dagbladets nettselskap.

– Hvilke roller og avdelinger som til slutt blir berørt er for tidlig å si, sier han, og vil ikke utelukke at journalister må gå.

Dagbladet har det siste halvannet året gjort store endringer, og kuttet senest denne måneden antall sider i søndagsavisen. De nye oppsigelsene vil skje i andre halvår av 2010.

– Jeg håper det vil skje frivillig, sier Wibe, som også kan fortelle at avisen ikke tilbyr sine ansatte sluttpakker.

Hardt rammet over mange år

Dagbladredaktør Anne Aasheim

Redaktør i Dagbladet, Anne Aasheim

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Tidligere i år fikk også mange ansatte varsel om oppsigelse og permiteringer. Den gangen var det grafikerne det gikk verst ut over. Disse protesterte ved ikke å gå tilbake på jobb etter orienteringsmøtet.

Dagbladet har slitt i årevis. Det har vært kuttet kraftig i stillinger over lengere tid. Anne Aasheim ble ansatt som sjefredaktør i avisen i 2006 og overtok en allerede kriserammet avis. Hun uttalte den gangen at hovedintensjonen var at ingen skulle bli sagt opp .

Gratisavis

I februar i år ble 30.000 eksemplarer av Dagbladet delt ut gratis i Oslo-området. Det etter at teleselskapet Tele2 kjøpte åtte sider med annonseplass i avisen.

Kommunikasjonsrådigver Lasse Gimnes i Gimcom sa den gangen at han tror avisen vil ende opp som gratisavis på hverdager, noe sjerfredaktør Anne Aasheim benektet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.