Da Kim Larsen ble kastet ut

Han fikk en stor hit med låten "Midt om natten". Men hva var det egentlig som skjedde midt om natten?

Kim Larsen
Foto: Gjellesvik, Inge / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 12: Kim Larsen og Midt om natten

Hva skjedde om natten?

Video nsps_upload_2009_5_18_20_33_19_1035.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sommeren 1984 var den store landeplagen i Norge Kim Larsen med låten Papirsklip. Denne låten var bare en av flere hiter på albumet Midt om natten. Dette albumet ble en kjempeslager i Norge, og i Danmark ble det solgt i en halv million eksemplarer.

MUGG-konkurransen

Bård Ose og Finn Tokvam velger likevel å markere en hendelse som skjedde i mai 1972, nemlig forhistorien til suksessen Midt om natten. For hva var det egentlig som skjedde midt om natten?

Episoden Kim Larsen sikter til var nok ingen hyggelig opplevelse for han. Larsen var en av over 80 beboere som bodde i et bokollektiv kalt Stærekassen i København. Det eneste problemet var at kommunen eide huset, dermed – en maidag i 1972, ble alle beboerne kastet ut av leilighetene sine. En av disse var Kim Larsen.

Det er denne episoden Larsen sikter til når han laget albumet ”Midt om natten” som også ble en spillefilm med Kim selv i en av rollene.

Selve utkastelsen skjedde egentlig på dagen, mens det fortsatt var lyst ute, så Kim Larsen tok seg en liten kunstnerisk frihet da han byttet dag til natt.

- Egentlig burde både albumet og låten ”Midt om natten” hete Midt om dagen, sier Finn Tokvam og Bård Ose i MUGG .

Andre jubileum Mugg feirer denne uka:

 • I forkant av en konsert i mai i 1980 solgte The Genesis alle billettene til konserten på egenhånd. Fansen hadde fått beskjed om at det var personlig oppmøte for å få billetter til konserten i Los Angeles, og da de kom til billettlukene for 29 år siden var det altså de tre medlemmene i The Genesis som satt i billettlukene.

Kulturstrøm

 • Melody Gardot til Moldejazz

  Den amerikanske låtskriveren, sangeren og pianisten Melody Gardot skal spille på sommerens Moldejazz, for første gang på ti år. I dag ble programmet for 2019 sluppet. Blant andre artister som er klare Ambrose Akinmusire, Take 6, Fatoumata Diawara, og Kaja Draksler Octet. (NTB)

  Melody Gardot på Molde Jazzfestival 2009.
  Foto: Vidar Ruud / NTB Tema
 • Riksteatret fyller 70 år

  Torsdag er det 70 år siden Riksteatret ble etablert, som en del av den kulturelle gjenreisningen av landet etter 2. verdenskrig. Teatret har som formål å fremme arbeidet med å føre dramatisk kunst ut til publikum i hele landet. I fjor så i alt 200.000 personer forestillingene. – Vi skal by på teater som gir oss som bor i dette landet opplevelser og erkjennelser som samler oss, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov til NTB.

  Tom Remlov
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix