NRK Meny
Normal

Da Kim Larsen ble kastet ut

Han fikk en stor hit med låten "Midt om natten". Men hva var det egentlig som skjedde midt om natten?

Kim Larsen
Foto: Gjellesvik, Inge / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 12: Kim Larsen og Midt om natten

Hva skjedde om natten?

Video nsps_upload_2009_5_18_20_33_19_1035.jpg

Sommeren 1984 var den store landeplagen i Norge Kim Larsen med låten Papirsklip. Denne låten var bare en av flere hiter på albumet Midt om natten. Dette albumet ble en kjempeslager i Norge, og i Danmark ble det solgt i en halv million eksemplarer.

MUGG-konkurransen

Bård Ose og Finn Tokvam velger likevel å markere en hendelse som skjedde i mai 1972, nemlig forhistorien til suksessen Midt om natten. For hva var det egentlig som skjedde midt om natten?

Episoden Kim Larsen sikter til var nok ingen hyggelig opplevelse for han. Larsen var en av over 80 beboere som bodde i et bokollektiv kalt Stærekassen i København. Det eneste problemet var at kommunen eide huset, dermed – en maidag i 1972, ble alle beboerne kastet ut av leilighetene sine. En av disse var Kim Larsen.

Det er denne episoden Larsen sikter til når han laget albumet ”Midt om natten” som også ble en spillefilm med Kim selv i en av rollene.

Selve utkastelsen skjedde egentlig på dagen, mens det fortsatt var lyst ute, så Kim Larsen tok seg en liten kunstnerisk frihet da han byttet dag til natt.

- Egentlig burde både albumet og låten ”Midt om natten” hete Midt om dagen, sier Finn Tokvam og Bård Ose i MUGG .

Andre jubileum Mugg feirer denne uka:

 • I forkant av en konsert i mai i 1980 solgte The Genesis alle billettene til konserten på egenhånd. Fansen hadde fått beskjed om at det var personlig oppmøte for å få billetter til konserten i Los Angeles, og da de kom til billettlukene for 29 år siden var det altså de tre medlemmene i The Genesis som satt i billettlukene.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: Lykke Li (5)

  «Ikke kom her og fortell meg at du forventet dette fra Lykke Li.» P3s anmelder er begeistra! Les anmeldelsen her.

  Lykke Li
  Foto: Kim Erlandsen / NRK
 • Bare Egil og Tea på Nesaksla

  Torsdag 2. august blir det igjen konsert på toppen av Nesaksla i Åndalsnes 715 m.o.h. når Raumarock gjentar suksessen med fjellkonsert under årets festival. I år blir det to artister på toppen av fjellet når Bare Egil, alias Egil Hegerberg, og Tea Megaard skal spille hver sin konsert.

  Video T:462s2Bare Egil
  Foto: Nyhetsspiller