Hopp til innhold

Cream-legende til Notodden

Blues- og rocklegendene Jack Bruce og Robin Trower er klare for årets Notodden Blues Festival.

Jack Bruce, Robin Trower og Gary Husband

Jack Bruce, Robin Trower og Gary Husband er klare for Notodden Blues Festival på Notodden.

Foto: Marco van Rooijen

De to har fortid fra band som Cream og Procol Harum.

Les også: Tilbake til Notodden

Sammen med Gary Husband fra Level 42 har de dannet en ny supergruppe.

- Magi i luften

- Jeg forventer magi i luften når Jack Bruce sin legendariske sangstemme fra Cream runger utover festivalområdet på notodden. Dette blir en av de største hendelsene i festivalens historie, sier bookingansvarlig for festivalen, Ed Murphy i en pressemelding.

Cream reunion oktober 2005

Jack Bruce sammen med Ginger Baker under en reunion med bandet Cream i New York i oktober 2005.

Foto: KATHY WILLENS / AP

Lover gamle låter

Og Jack Bruce lover fansen kjente låter fra Cream når de skal spille på festivalen i august.

- Til alle Cram fans i Norge, kan jeg si at jeg ivl fremføre noen av de mest kjente låtene fra Cream. Sunshune of Your Love, White Room og Politician står fremdeles på spillelista, skriver han i en e-post til festivalen.

Også Robin Trower lover å spille noen av sine mest kjente låter. Men begge presiserer at bandet vil legge vekt på nytt felles materiale.

Har hatt kontakt lenge

Festivalledelsen hatt kontakt med Bruce i flere år. To ganger måtte han takke nei til planlagte opptredener: første gang fordi han fikk reiseforbud av legen sin etter en levertransplantasjon. Andre gang fordi Eric Clapton plutselig bestemte seg for å gjenforene Cream.

Notodden Blues Festival arrangeres 30. juli til 2. august.

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.