Claus Lundekvam trekker seg fra Mesternes mester

Det bekrefter han i en pressemelding til NRK.

Claus Lundekvam

TREKKER SEG: Den tidligere fotballproffen Claus Lundekvam blir ikke med i årets Mesternes mester.

Fotballspilleren og tidligere Southampton-proffen Claus Lundekvam skulle delta i årets Mesternes mester. Nå har Lundekvam bestemt seg for å trekke seg fra innspillingen som starter i Frankrike i morgen.

– Det har vært noen hektiske uker både før og etter lanseringen av selvbiografien min og jeg ser at jeg ikke har fått forberede meg så godt til konkurransen som jeg hadde ønsket. Det er jo leit, men jeg håper jeg får muligheten til å være med en annen gang. Jeg ønsker de andre mesterne lykke til med konkurransen, sier Claus Lundekvam i en pressemelding til NRK.

I årets runde blir det derfor bare ti deltagere i konkurransen. Noe som man kommer til å løse fint rent praktisk, ifølge prosjektredaktør Pia Basberg.

– Vi synes dette så klart er veldig leit og vi kommer ikke til å erstatte Claus. Men vi håper at vi får anledning til å invitere ham med i en annen runde av Mesternes mester, sier hun.

Årets deltagere er Thor Hushovd, Bjørn Maaseide, Andreas Håtveit, Jan Åge Fjørtoft, Roy "Tåka" Johansen, Siri Eftedal Seland, Anette Sagen, Vibeke Skofterud, Anne Jahren og Ragnhild Gulbrandsen.

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK