Hopp til innhold

Christine Koht er på bena igjen etter én uke i koma

Programlederen og komikeren Christine Koht er på bena igjen, etter å ha ligget én uke i koma på Rikshospitalet: – Jeg gir meg ikke... jeg er Bjørnesterk, skriver hun.

Christine Koht

Christine Koht har en alvorlig kreftsykdom, og deler på sin Facebook-side opp- og nedturer fra behandlingen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Christine Koht måtte i januar avlyse sin planlagte turné og forestillinger på hennes forestilling «Bør jeg være bekymret?», på grunn av en alvorlig kreftsykdom.

Hun har siden da vært til behandling for sykdommen, og har jevnlig delt opplevelser gjennom både podkast og sin egen Facebook-side. Den siste oppdateringen på siden kom 27. juni, inntil i kveld.

«Nå har det gått over en måned siden dere hørte fra meg og jeg takker dere igjen for all kjærligheten dere sender. Dere skal vite at det hjelper», skriver Koht.

– Jeg må lære å gå igjen

Det var Koht selv som fortalte om den alvorlige kreftdiagnosen i sin faste spalte i Aftenposten i januar i år.

Arbeidet med podkasten «Koht vil leve» var allerede i gang. Der ga hun, sammen med A-magasinet og journalist Joachim Førsund, ga lytterne et innblikk i kreftbehandlingens opp- og nedturer.

Etter at den siste episoden av podkasten kom ut 5. juni, har Koht oppdatert følgerne sine gjennom innlegg på Facebook.

«Jeg gir meg ikke... jeg er Bjørnesterk. Jeg Vil Leve. Selv etter en uke i koma nå nylig på intensiven er jeg i gang med bitte små treningsturer. For jeg må lære å gå igjen», skriver hun i sitt siste innlegg.

I løpet av de 4 første timene innlegget har vært ute, har den populære komikeren fått over 40 000 likerklikk på innlegget.

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP