Hopp til innhold

Chris Brown fikk samfunnstjeneste

Innrømmet å ha banket opp sin daværende kjæreste Rihanna.

Chris Brown og Rihanna var aldri tilstede samtidig i retten mandag
Foto: Lori SHEPLER / Scanpix/AFP

I tillegg til 180 dagers samfunnstjeneste, må R'n'B-artisten Brown holde seg 40 meter unna Rihanna, så fremt de ikke er på samme artisttilstelning. Der må han holde seg på 10 meters avstand.

Rett før Grammyutdelingen

Voldsepisoden som fant sted i en februarnatt i år har mye oppmerksomhet verden over. Både Chris Brown og Rihanna skulle opprinnelig opptre på Grammyutdelingen dagen derpå, men begge avlyste da Brown ble arrestert for vold.

LES: Chris Brown pågrepet

Spekulasjonene om hva som var skjedd gikk høyt, og skandalen var et faktum da det viste seg at det var sangerinnen Rihanna som var offeret.

LES: - Jeg skal banke dritten ut av deg

Da saken kom opp for retten i Los Angeles mandag erkjente Brown alt, og fikk i bytte altså 180 dagers samfunnstjeneste framfor 180 dagers fengselsstraff. Brown ble også pålagt fem års prøvetid.

Slapp å vitne

Hva som egentlig skjedde er det bare de involverte som vet. Mediene har lenge spekulert i om Rihanna ville vitne mot den nå antatte ekskjæresten, men dette slapp hun altså.

LES: Bilder lekket ut

- Hun var forberedt på å vitne og da skulle hun fortalt alt som det var, sa Rihannas advokat, Donald Etra, under en pressekonferanse i etterkant av saken som kom opp i retten mandag ettermiddag.

Ifølge Etra er Rihanna fornøyd med sakens utfall. Ifølge People.com får ikke Brown ha noen kontakt med Rihanna - forbudet inkluderer telefon, tekstmeldinger og e-post. Dersom Brown ikke overholder prøvetiden, risikerer han fire år i fengsel.

LES: - Du er en død mann

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters