Chris Brown fikk samfunnstjeneste

Innrømmet å ha banket opp sin daværende kjæreste Rihanna.

Chris Brown og Rihanna var aldri tilstede samtidig i retten mandag
Foto: Lori SHEPLER / Scanpix/AFP

I tillegg til 180 dagers samfunnstjeneste, må R'n'B-artisten Brown holde seg 40 meter unna Rihanna, så fremt de ikke er på samme artisttilstelning. Der må han holde seg på 10 meters avstand.

Rett før Grammyutdelingen

Voldsepisoden som fant sted i en februarnatt i år har mye oppmerksomhet verden over. Både Chris Brown og Rihanna skulle opprinnelig opptre på Grammyutdelingen dagen derpå, men begge avlyste da Brown ble arrestert for vold.

LES: Chris Brown pågrepet

Spekulasjonene om hva som var skjedd gikk høyt, og skandalen var et faktum da det viste seg at det var sangerinnen Rihanna som var offeret.

LES: - Jeg skal banke dritten ut av deg

Da saken kom opp for retten i Los Angeles mandag erkjente Brown alt, og fikk i bytte altså 180 dagers samfunnstjeneste framfor 180 dagers fengselsstraff. Brown ble også pålagt fem års prøvetid.

Slapp å vitne

Hva som egentlig skjedde er det bare de involverte som vet. Mediene har lenge spekulert i om Rihanna ville vitne mot den nå antatte ekskjæresten, men dette slapp hun altså.

LES: Bilder lekket ut

- Hun var forberedt på å vitne og da skulle hun fortalt alt som det var, sa Rihannas advokat, Donald Etra, under en pressekonferanse i etterkant av saken som kom opp i retten mandag ettermiddag.

Ifølge Etra er Rihanna fornøyd med sakens utfall. Ifølge People.com får ikke Brown ha noen kontakt med Rihanna - forbudet inkluderer telefon, tekstmeldinger og e-post. Dersom Brown ikke overholder prøvetiden, risikerer han fire år i fengsel.

LES: - Du er en død mann

Kulturstrøm

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Utsetter Schwittersutstilling

  Utstillinga med bilder av både Kurt Schwitters og sønnen Ernst Schwitters, som skulle åpne på Romsdalsmuseet torsdag 19.september er utsatt i ett år.
  Ifølge Schwitters-kjenner Karin Hellandsjø ble utstillingen stoppet av budsjettmessige årsaker. Nå jobbes det videre med å forberede en ny utstilling til neste år der Romsdalsmuseet henter inn bilder fra blant annet Sprengelmuseet i Hannover som er Kurt Schwitters hjemby i Tyskland.

 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).