Hopp til innhold

Charlotte Øverland Våset

Charlotte ville nok vært dyrlege hvis ikke dansen hadde stått i fokus.

Charlotte Øverland Våset
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Charlotte vokste opp på Høybråten i Oslo før hun som åtteåring flyttet til Saudi Arabia med familien sin. To år senere var de tilbake i Norge, denne gangen på Eidsvoll der Charlotte bodde frem til hun var ferdig med videregående.

Dansen kom tidlig i fokus, og etter fullført videregående utdannet Charlotte seg videre på Statens balletthøgskole. De siste tolv årene har hun vært med på diverse danseoppsetninger.

Men det er ikke bare dansen som opptar Charlotte, i sommer giftet hun seg, og nå bor hun sammen med mannen sin og katten Rampetussa i Oslo.

Drømmerolle:
- Kathy i Singin' in the rain. Egentlig har jeg ikke noen drømmerolle, men Sally Bowles i Cabaret hadde vært stas!

Favorittmusikal:
- Singin' in the rain... Jeg har ingen spesielle her heller, men jeg husker veldig godt første gang jeg så Les Miserables. Fantastisk musikk!

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Fordi jeg er allsidig og har masse erfaring fra profesjonelle oppsetninger siden jeg gikk ut fra Statens Balletthøgskole. Jeg er flink til å tilegne meg nye stilarter og oppgaver. Jeg har sjarm og utstråling og jeg hører hjemme på en scene!

Hvilket yrke hadde du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner?
- Da ville jeg vært dyrlege.

 


Nett-TV: Se presentasjonen av Charlotte her!

 

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor