Charlotte Øverland Våset

Charlotte ville nok vært dyrlege hvis ikke dansen hadde stått i fokus.

Charlotte Øverland Våset
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Charlotte vokste opp på Høybråten i Oslo før hun som åtteåring flyttet til Saudi Arabia med familien sin. To år senere var de tilbake i Norge, denne gangen på Eidsvoll der Charlotte bodde frem til hun var ferdig med videregående.

Dansen kom tidlig i fokus, og etter fullført videregående utdannet Charlotte seg videre på Statens balletthøgskole. De siste tolv årene har hun vært med på diverse danseoppsetninger.

Men det er ikke bare dansen som opptar Charlotte, i sommer giftet hun seg, og nå bor hun sammen med mannen sin og katten Rampetussa i Oslo.

Drømmerolle:
- Kathy i Singin' in the rain. Egentlig har jeg ikke noen drømmerolle, men Sally Bowles i Cabaret hadde vært stas!

Favorittmusikal:
- Singin' in the rain... Jeg har ingen spesielle her heller, men jeg husker veldig godt første gang jeg så Les Miserables. Fantastisk musikk!

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Fordi jeg er allsidig og har masse erfaring fra profesjonelle oppsetninger siden jeg gikk ut fra Statens Balletthøgskole. Jeg er flink til å tilegne meg nye stilarter og oppgaver. Jeg har sjarm og utstråling og jeg hører hjemme på en scene!

Hvilket yrke hadde du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner?
- Da ville jeg vært dyrlege.

 


Nett-TV: Se presentasjonen av Charlotte her!

 

Kulturstrøm

  • Michelin-guiden presenteres i dag

    Mandag avsløres det hvilke norske restauranter som får en plass og beholder sine eventuelle stjerner i den nordiske Michelin-guiden. Oslo-restauranten Maemo har flest stjerner med sine tre. I Stavanger har Sabi Omakase og Re-Naa én stjerne hver.

  • Gode seertall for «Heimebane»

    Andre sesong av NRK-serien «Heimebane» hadde premiere søndag kveld, og totalt 643.000 fikk med seg den første episoden. Dette er høyere tall enn i fjor. Seerprosenten på 38 prosent også høyere enn for premieren på første sesong, og NRKs dramasjef Ivar Køhn er godt fornøyd.

    Heimebane sesong 2
    Foto: NRK