Brynjar Meling

Brynjar Meling var gjest i Stjerneklart, mandag 23. mai.

Brynjar Meling
Foto: Per Foss / NRK

Brynjar Nielsen Meling ble født i Stavanger 29 mai i 1967 og er sønn av Hans Johnny og Anne Karin Nielsen, som begge var offiserer i Frelsesarmeen.

Brynjar er yngst av fire søsken og ble døpt bak murene i Opstad Fengselskirke.

Forsvarer de utskjelte
Brynjar Meling flyttet mye i barnedommen og gikk på tre forskjellige barneskoler i tre forskjellige byer. I 1994 fullførte han jusstudiet ved Universitetet i Oslo og er i dag kanskje mest kjent som forsvareren til Mullah Krekar. Meling var også medforsvarer for Dan Pettersen i Nokassaken og advokat for Bokhandleren i Kabul. I dag er han forsvarer for Shawan Bujak som er siktet for å ha planlagt terror i Norge.

Avisbud og vaktmester
Før Brynjar Meling ble advokat jobbet han blant annet som avisbud, butikkmann, tilsynsvakt, korpsdirigent, vaktmester og kontorsjef. På 80-tallet var han også programleder i den kristne nærradioen, radio sentrum, men mistet jobben da han sovnet under nattsendingen.

Frelsesarmeen
Brynjar har spilt tuba i Frelsesarmeens hornorkester i mange år, og spiller også i bandet Los Catastrophos sammen med Terje Tysland, Idar og Edvard Vollvik og Reidar Larsen.

Råkjørte
I 2008 ble Brynjar Meling fratatt sertifikatet, da han prøvde å rekke siste fly hjem til Stavanger etter å ha besøkt en klient i Ringerike fengsel. Han kjørte 81 km/t i en 50 sone og måtte klare seg uten bil i ni måneder.

New York Maraton
6 november, skal Brynjar Meling løpe NY maraton, og har gått ned nesten 20 kg i forberedelsene til det.

Brynjar Meling bor i Stavanger og er pappaen til Elise på 18, Torjer på 16, Stine på 11 og Tonning på 10.

Kulturstrøm

  • Den franske moteskaperen Thierry Mugler er død

    Den ikoniske franske haute couture-designeren Thierry Mugler døde søndag av naturlige årsaker, ifølge hans agent. Mugler ble 73 år gammel.

    Mugler hadde stor innflytelse over motene på 1980-tallet, og hans vågale kolleksjoner kom til å definere tiårets stil – powerdressing. Klærne hans var kjent for sine strukturerte og sofistikerte silhuetter.

    I senere år kledde han opp både Beyoncé og Lady Gaga, og i 2019 trådte han midlertidig ut av pensjonisttilværelsen for å lage et antrekk til Kim Kardashian.

    (NTB)