Brynjar Meling

Brynjar Meling var gjest i Stjerneklart, mandag 23. mai.

Brynjar Meling
Foto: Per Foss / NRK

Brynjar Nielsen Meling ble født i Stavanger 29 mai i 1967 og er sønn av Hans Johnny og Anne Karin Nielsen, som begge var offiserer i Frelsesarmeen.

Brynjar er yngst av fire søsken og ble døpt bak murene i Opstad Fengselskirke.

Forsvarer de utskjelte
Brynjar Meling flyttet mye i barnedommen og gikk på tre forskjellige barneskoler i tre forskjellige byer. I 1994 fullførte han jusstudiet ved Universitetet i Oslo og er i dag kanskje mest kjent som forsvareren til Mullah Krekar. Meling var også medforsvarer for Dan Pettersen i Nokassaken og advokat for Bokhandleren i Kabul. I dag er han forsvarer for Shawan Bujak som er siktet for å ha planlagt terror i Norge.

Avisbud og vaktmester
Før Brynjar Meling ble advokat jobbet han blant annet som avisbud, butikkmann, tilsynsvakt, korpsdirigent, vaktmester og kontorsjef. På 80-tallet var han også programleder i den kristne nærradioen, radio sentrum, men mistet jobben da han sovnet under nattsendingen.

Frelsesarmeen
Brynjar har spilt tuba i Frelsesarmeens hornorkester i mange år, og spiller også i bandet Los Catastrophos sammen med Terje Tysland, Idar og Edvard Vollvik og Reidar Larsen.

Råkjørte
I 2008 ble Brynjar Meling fratatt sertifikatet, da han prøvde å rekke siste fly hjem til Stavanger etter å ha besøkt en klient i Ringerike fengsel. Han kjørte 81 km/t i en 50 sone og måtte klare seg uten bil i ni måneder.

New York Maraton
6 november, skal Brynjar Meling løpe NY maraton, og har gått ned nesten 20 kg i forberedelsene til det.

Brynjar Meling bor i Stavanger og er pappaen til Elise på 18, Torjer på 16, Stine på 11 og Tonning på 10.

Kulturstrøm

 • John Prine er død

  Den legendariske låtskriveren John Prine døde tirsdag etter over halvannen uke på sykehus, som følge av koronasmitte. Prine ble 73 år gammel. Ifølge familien døde han som følge av komplikasjoner knyttet til koronaviruset, ifølge The New York Times.

  John Prine
  Foto: Amy Harris / AP
 • Fotograferer Setesdal

  Geir Daasvatn har tatt tusenvis av vakre bilder. Fotografiene legger han ut på nett av en spesiell grunn.

 • Planlegger alternative Festspill

  Styret for Festspillene i Bergen har vedtatt at årets festspill ikke skal arrangeres på ordinær måte, men det jobbes med alternativer. Konserter og forestillinger kan bli utsatt eller få en annen form. Programmet for de alternative Festspillene lanseres senere i april.

  Venter - Knausgård/Bieito - Festspillene i Bergen
  Foto: thor brodreskift / Festspillene i Bergen