Hopp til innhold

Brynjar Meling

Brynjar Meling var gjest i Stjerneklart, mandag 23. mai.

Brynjar Meling
Foto: Per Foss / NRK

Brynjar Nielsen Meling ble født i Stavanger 29 mai i 1967 og er sønn av Hans Johnny og Anne Karin Nielsen, som begge var offiserer i Frelsesarmeen.

Brynjar er yngst av fire søsken og ble døpt bak murene i Opstad Fengselskirke.

Forsvarer de utskjelte
Brynjar Meling flyttet mye i barnedommen og gikk på tre forskjellige barneskoler i tre forskjellige byer. I 1994 fullførte han jusstudiet ved Universitetet i Oslo og er i dag kanskje mest kjent som forsvareren til Mullah Krekar. Meling var også medforsvarer for Dan Pettersen i Nokassaken og advokat for Bokhandleren i Kabul. I dag er han forsvarer for Shawan Bujak som er siktet for å ha planlagt terror i Norge.

Avisbud og vaktmester
Før Brynjar Meling ble advokat jobbet han blant annet som avisbud, butikkmann, tilsynsvakt, korpsdirigent, vaktmester og kontorsjef. På 80-tallet var han også programleder i den kristne nærradioen, radio sentrum, men mistet jobben da han sovnet under nattsendingen.

Frelsesarmeen
Brynjar har spilt tuba i Frelsesarmeens hornorkester i mange år, og spiller også i bandet Los Catastrophos sammen med Terje Tysland, Idar og Edvard Vollvik og Reidar Larsen.

Råkjørte
I 2008 ble Brynjar Meling fratatt sertifikatet, da han prøvde å rekke siste fly hjem til Stavanger etter å ha besøkt en klient i Ringerike fengsel. Han kjørte 81 km/t i en 50 sone og måtte klare seg uten bil i ni måneder.

New York Maraton
6 november, skal Brynjar Meling løpe NY maraton, og har gått ned nesten 20 kg i forberedelsene til det.

Brynjar Meling bor i Stavanger og er pappaen til Elise på 18, Torjer på 16, Stine på 11 og Tonning på 10.

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.