Hopp til innhold

Bruker TV’en som hundepasser

Et amerikansk TV-selskap har laget en egen kanal som sender underholdning, spesialtilpasset ensomme hunder.

Dog TV

Dog TV lanseres for å underholde menneskets beste venn mens eieren er borte. Her koser den franske bulldogen Bleu seg med litt god underholdning på den nystartede kanalen.

Foto: Ap

TV’en har i en årrekke vært en trofast, men mye kritisert barnevakt. Med Dog TV har barnevakten blitt hundepasser, og ifølge selskapet bak idéen er kanalen «vitenskapelig utviklet» for å passe til hundens underholdningssmak.

De har brukt lang tid på å finne nøkkelen til hva som er god TV-underholdning for de firbente.

TV-selskapet Jasmine TV sender et ganske ensidig underholdningstilbud på nyskapningen Dog TV, og underholdningen består stort sett av glade hunder som løper fritt rundt på store grøntområder. Det hele er tonesatt med beroligende og meditativ musikk.

Et hundeliv

TV-selskapet har hentet inn eksperter de mener er noen av USAs beste på hundevelferd, og disse har vært med på å utvikle det kuriøse TV-tilbudet.

– Så mange som 80 millioner hunder er nødt til å tilbringe hele dagen alene mens eieren er på jobb. For dem blir hverdagen et vakuum uten menneskelig selskp og uten noe å finne på, sier Dr. Nicholas Dodman til IB Times.

Dodman er direktør for en dyreklinikk og en av ekspertene som har vært med på å klekke ut innholdet på kanalen. Det skreddersydde underholdningstilbudet skal være konstruert ut i fra hundens egne preferanser og forutsetninger.

– Vi vet at hunder har en rød-grønn fargeblindhet, så fargene er justert. De liker også melodiske lydspor der ett instrument spiller i et rolig tempo, og vi vet at de liker å se på mennesker og bevegelse, forklarer han.

Dog TV

Bandit tar seg en pause foran skjermen i leiligheten i San Diego, USA.

Foto: Afp

Vil ekspandere

Kanalen debuterte i april på to kabelselskaper i San Diego, California, men styreleder Yossi Uzrad tror tilbudet snart vil være tilgjengelig i flere byer i USA. Han jobber også med å få hundekanalen til Japan og flere land i Europa.

– Mottagelsen har vært mer enn vi turte å håpe på. Vi ser at det er et stort marked for dette, så derfor jobber vi nå med en utvidelse slik at flere kan få kanalen.

Dog TV er tilgjengelig på nett, og for 60 kroner i måneden kan menneskets beste venn benke seg foran TV’en og se på ubegrensede mengder av sine lykkelige artsfrender i full utfoldelse.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistene gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.