NRK Meny
Normal

Brev frå Vidkun Quisling til Maria Quisling

Min elskede Maria,

Jeg får ikke anledning til mer å ta avskjed fra dig, og sender dig derfor med dette mitt sisste farvel og min hjertelige takk for allt.
Takk for din enestående trofasthet og kjærlighet mot mig. Og ikke minst takk for allt hvad du har vært for mig i disse siste tunge og vanskelige måneder. Storartet har du vært.
Mitt hjerte er fyllt av takknemlighet og kjærlighet til dig, og min største sorg er å måtte forlate dig, min så inderlig elskede.
Men jeg skal alltid være dig nær, og en gang møtes vi sikkert igjen ansikt til ansikt.

Måtte Gud styrke og bevare dig i alle ting. Sett din lit til ham. Overgi dig helt til ham.
Tro på Gud og tro på mig. Vær sterkt og frimodig.
Kanskje også dette kan bli til velsignelse, og sorgen en gang vendes om til glede.
Jeg bøier mig for Guds vilje. For en dypere mening må det være i dette, det får både du og jeg tro og sette vår fortrøstning til.

Jeg ønsker som avtalt å bli begravet på Gjerpen kirkegård. Du vil ordne dette på beste måte med Hauge som sikkert vil hjelpe dig.

Vær så nu min elskede ikke alt for bedrøvet over dette tunge slag. Søk å finne de lyse og gode sider. Og bevar alle gode minner. Hvor jeg er glad at vi har funnet hinannen fullt ut og tilgitt alt!

Maria, jeg elsker dig til døden og utover døden. Husk på vårt samliv, og at vi skal møtes igjen. Bevar mitt minne. Ha takk for allt.

Hjertlig hilsen til Jørgen og andre.

Gud velsigne og bevare dig min elskede.

Din Vidkun

Mine siste tanker er hos dig!

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold