Ikke fordi den brenner deg i halsen, men rett og slett fordi den inneholder en hel masse vitaminer og greier som er godt for slappfisker. Det mener i hvert fall Kirsten Santelmann, og her er oppskriften hennes:
Dette trenger du:
100 – 130 g brennenesle
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 liter grønnsaksbuljong
olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
Stikk ut og pell en masse brennenesler i en kurv. Det lønner seg å velge de små som så vidt har stukket huet noen centimeter opp av jorda, for de smaker best. Man trenger 100 til 130 gram for å lage suppe, og siden neslene er så lette er det er best å plukke en hel kurv full. Når man kommer hjem er det bare å vaske stikkebuskene og sette i gang!
Hakk løken og putt den i bunnen av ei gryte, hvor du steker den i litt olivenolje i til den blir myk. Da kan du pælme oppi hakkede brennenesler og et skviset hvitløkfedd. Rør om i gugga, og tøm til slutt oppi en liter grønnsaksbuljong (den kan man lage av vann og buljongterninger!). Så koker du opp hele greia, og lar den småkoke i 5-10 minutter. Da er det bare å smake på suppa, og tilsette litt salt og pepper hvis du har lyst. Er du skikkelig sulten kan du godt koke noen egg og lage eggebåter til!