NRK Meny
Normal

Hjemmelaget 17. mai-iskrem

Overrask noen på nasjonaldagen med en supergod iskrem du har laget selv.

Iskrem for 17. mai
Foto: NRK

Oppskrift

2 egg

2 ss sukker

1/2 liter fløte

En vaniljestang

Slik gjør du det

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

Varm opp fløte med vaniljestangen oppi. Viktig at dette ikke koker.

Sett kasserollen til side, mens du gjør resten.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Det er lurt å bruke miksmaster.

Tøm fløten i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Det er viktig at dette blandes veldig godt.

Dette er nå blitt en flytende "suppe" som du heller over i en passende beholder og setter i fryseren.

Etter 15-20 minutter i fryseren må du ta ut blandingen og røre rundt et par minutter.

Dette bør du gjenta 3 til 4 ganger for at isen skal bli luftig og kremete.

Helt til slutt blander du inn det du vil isen skal smake, eller det du vil farge den med. Solveig brukte ca 200 gram bringebær for å lage rød is til "flagg-isen".

Lykke til!

Solveig Hareide

LIKER ISKREM: Solveig Hareide lager 17. mai-iskremen selv. Den røde isen laget hun ved å blande inn bringebær. Til slutt lager hun den blå stripa ved å legge på blåbær.

Foto: NRK


Kilde: Roar Langli, Kulinaris.