Oppskrift
2 egg
2 ss sukker
1/2 liter fløte
En vaniljestang
Slik gjør du det
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm opp fløte med vaniljestangen oppi. Viktig at dette ikke koker.
Sett kasserollen til side, mens du gjør resten.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Det er lurt å bruke miksmaster.
Tøm fløten i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Det er viktig at dette blandes veldig godt.
Dette er nå blitt en flytende "suppe" som du heller over i en passende beholder og setter i fryseren.
Etter 15-20 minutter i fryseren må du ta ut blandingen og røre rundt et par minutter.
Dette bør du gjenta 3 til 4 ganger for at isen skal bli luftig og kremete.
Helt til slutt blander du inn det du vil isen skal smake, eller det du vil farge den med. Solveig brukte ca 200 gram bringebær for å lage rød is til "flagg-isen".
Lykke til!
Kilde: Roar Langli, Kulinaris.