Hopp til innhold

Brakk beinet under inn­spilling av «24-stjerners jule­kalender»

Dansekonkurranse ledet til legebesøk og krykker for Chand Torsvik. – Jeg hørte at det knakk i foten.

Katarina Flatland og Chand Torsvik

Chand Torsvik fikk hjelp av lege Katarina Flatland til å vurdere foten.

Foto: NRK

Pardans er ikke for pyser. Bare spør Chand Torsvik. Han ble kastet ut i en dans med skuespiller og komiker, John Brungot.

– Jeg kunne ikke fått en bedre dansepartner enn John. Jeg husker jeg ble veldig nervøs, men skjønte at her må jeg bare hive meg rundt i «Brungot-valsen», forklarer Torsvik til NRK.

Rockeren fra Namsos innrømmer at han ikke er noen naturlig danser. Det fikk han smertelig erfare i denne dansekonkurransen, da han endte med å brekke et bein i foten.

– Fylt med skam

– Jeg husker at vi trakk en lapp opp fra en boks, og plutselig var dansen i gang. Dansen i seg selv husker jeg ikke, bare at jeg hørte en knekkelyd i foten da jeg landet på gulvet.

Torsvik beit tennene sammen og fullførte dansen, men kjente fort at noe var galt i beinet.

Skyldfølelsen kom brått for dansepartner Brungot, da han innså hva som hadde skjedd med Torsvik. Brungot beskriver dansen med Chand som «Dirty Dancing-moves».

– Jeg er selvsagt fylt med skam over at Chand måtte halte seg igjennom hele innspillingen.

Men han mener at den seige trønderen imponerte stort i de påfølgende konkurransene.

– Namsos store sønn er såpass rå at selv med et betydelig hinder, var han nesten uslåelig i samtlige utfordringer.

– Men hver dag jeg så han sitte i kroken med foten høyt hevet, tenkte jeg bare på denne strofen fra hans egen låt: «Kunn æ skru tebake tida og rett opp aille feil ...»

Chand Torsvik, 24-stjerners julekalender.

Torsvik endte opp på legevakta etter konkurransen, og røntgenbildene viste et brudd i foten.

Chand Torsvik tok det hele med et smil og retter en takk til de andre deltakerne.

– Jeg fikk en voldsom omsorg fra de andre, som stilte opp med mat og kaffeservering mellom slagene. Det satte jeg veldig pris på, forteller han.

Røntgenbildene viste at Torsvik hadde fått et brudd på oversiden av foten. Men han slapp gips, og måtte gå med en stiv såle i de påfølgende månedene.

Guttetur i Tixs Ferrari

Under innspillingsperioden bodde Torsvik på et hotell i Holmenkollen. På samme hotell bodde også Andreas «Tix» Haukeland.

Torsvik var avhengig av skyss for å komme seg opp til Frognerseteren der programmet ble spilt inn. Og det fikk han av Tix. I hans Ferrari.

– Chand gliste bredt i sidesetet. Det er nesten så jeg mistenker at han brakk foten med vilje for å få sitte på med meg, ler han.

Men Ferrari til tross, Tix innrømmer at bilen hans ikke er verdens mest praktiske.

– Jeg har jo bare et ekstra sete, og det var så vidt plass til krykkene hans. Ferrarien er ikke den enkleste bilen å transportere noen i, sier Tix.

Gutteturene fra Holmenkollen og opp til Frognerseteren bød på mange gode samtaler, skal vi tro Ferrari-kjøreren selv.

Chand Torsvik og Andreas Haukeland.

– Gutteturene i Ferrarien var et fint lysglimt i løpet av dagene, forteller Andreas Haukeland.

Foto: Privat

– Det er utrolig hva gutter han snakke om på guttetur i guttebil. Vi snakket om da Chand vant X Factor, for på det tidspunktet var jeg bare ungdommen og drømte om en musikkarriere. Jeg vokste opp i en hel annen musikktid enn han, så det var fine samtaler.

– Ellers pratet vi en del om på hvor fort Ferrarien klarer å kjøre opp til Frognerseteren, og hvor fort den klarer svingene, spøker han.

– Kroppen fikk kjørt seg

For Torsvik var det et stort plaster på såret å få sitte på i en Ferrari til og fra innspillingen.

– Det var stor stas for en namsosværing. Andreas er en fantastisk fyr, så det var veldig hyggelig å bli bedre kjent med han.

Beinbruddet i foten måtte tåle flere konkurranser, og i ettertid ser Torsvik at han kjørte seg selv litt hardt.

– Kroppen fikk kjørt seg, men det var definitivt verdt det. Det var en fantastisk opplevelse. Og jeg kan jo si det sånn at «det går likar no» med foten min.

Kulturstrøm

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.

 • Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

  Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB.

  Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

  Den offisielle dødsårsaken var prostatakreft, men Nerudas sjåfør og assistent Manuel Araya fortalte mange år senere at forfatteren fikk en mistenkelig sprøyte i brystkassen rett før han døde.