Normal

Bør vi avskaffe nynorsk?

Det er 125 år siden nynorsk ble likestilt med bokmål. Holder det med ett norsk skriftspråk?

Nei til nynorsk

Bør skoletrøtte elever slippe nynorsk?

Foto: Scanpix

12. mai 1885 vedtok Stortinget at nynorsk og bokmål skal være likestilte målformer. Siden den gang har vi hatt en hissig språkdebatt i Norge: Bør folk få bruke det skriftspråket som er nærmest dialekta deres? Er det språklig undertrykking at bokmål dominerer så mye i mediene?

Eller er det tull at Norge skal ha to skriftlige målformer som er så like? Er det bortkastet skoletid at umotiverte elever må lære seg nynorsk når de heller burde bli flinkere i engelsk og matematikk?

Hva mener du?

Er det på tide å få ett norsk skriftspråk igjen?

Ring inn og si din mening i Rett på!

Ring 815 21 031

Du kan ringe inn fra klokka 12.30

Rett på med Tron Soot-Ryen i NRK P1 fredag 13.05-14.00

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen