Grovbrød
2 l vann
3 dl hele hvetekorn
3 dl olje
3 ts salt
2 dl grov rug
3 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
1 pk gjær
hvetemel til passe fast deig
Slik gjør du
Kok opp 1 liter vann med hele hvetekorn for å bløte dem, ellers blir de litt for harde for tennene. Ha den varme massen i eltebollen og spe på med vann til det er passe god temperatur. Gå fra det groveste til det fineste melet slik at du kan regulere fastheten på deigen med det fine hvetemelet. Ha i så mye hvetemel at deigen nesten slipper bollen, og elt den i maskinen i 10-15 minutter. La den heve to-tre ganger, det vil si at du slår deigen ned igjen. Da blir det mindre gjærsmak, og brødene smaker bedre. Bak ut fire fine, runde kaker og sett dem på plata. Du kan eventuelt pensle dem med kaffe.