Bløffer NRK?

Debatten om hvorvidt NRK bløffer seerne i 'Den store reisen' har rast. Her kan du lese publikums reaksjoner.

Waorani-stammen

Det er tidsskriftet Ny Tid som avslører at waorani-indianerne i Ecuador ikke lever så primitivt som serien skildrer.

Dagsavisen , Dagbladet og Aftenposten har også tatt opp saken i sine nettaviser, og siterer antropologer som kjenner indianerstammen godt nok til å kunne fastslå at indianerne vanligvis bruker klær i dagliglivet.

Dermed anklages NRK for å drive med uetiske metoder i forbindelse med serien.

HØR: Her og nå-debatt om 'Den store reisen'

- Uproblematisk for NRK

NRKs prosjektleder for serien, Per Selstrøm, mener dette er uproblematisk i forhold til de poenger som serien tar opp og ønsker å belyse:

– Hensikten med programmet er å vise kompleksiteten når to så vidt forskjellige levesett støter sammen, og det synes jeg serien gir et veldig godt bilde på, sier Selstrøm.

Hva mener du?


Har NRK brutt noen fundamentale etiske spilleregler, eller er det viktigste med serien å sette fokus på kulturkollisjonen mellom to vidt forskjellige sivilisasjoner?

Denne diskusjonen er nå avsluttet.

Kulturstrøm

 • – Feil at navnet tråkkes på

  En bronseplate får muslimer i Stavanger til å reagere. Platen ble satt ned på Torget for sju år siden for å hedre Muhammad Yunus, ved siden av andre fredsprisvinnere som Dalai Lama og Desmund Tutu. Problemet er at Muhammed er også navnet på en islamsk profet.

 • Måtte nominere seg selv til pris

  Tre av stjernene i «Game of Thrones» måtte nominere seg selv til TV-bransjens Emmy Awards. HBO nominerte noen for beste birolle, men utelot blant annet Gwendoline Christie som spilte Brienne of Tarth (bildet), Alfie Allen som spilte Theon Greyjoy og Carice van Houten som spilte heksen Melisandre. De valgte å foreslå seg selv og står nå på den endelige listen over nominerte, skriver The Guardian.

  Gwendoline Christie aka Ser Brienne of Tarth i Game of Thrones
  Foto: Evan Agostini / Invision/AP/HBO
 • Økte inntektene med 7 millioner

  Selskapet til Sondre Justad økte årsinntektene fra 4,2 til 11,3 millioner i 2018. Det skriver Avisa Nordland. Selskapet til Justad heter '8360 Produksjoner.'

  Sondre Justad
  Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland