Blir du neste Virtuos?

Nå kan unge, klassiske instrumentalister delta i NRKs klassiske musikkonkurranse med 100.000 kroner i premie! Vinneren kåres i en stor finale på NRK 1.

Virtuos
Foto: NRK

Obs! Påmeldingsfristen er over. Alle har fått bekreftelse på at påmeldingen er mottatt.

Nå er sjansen her igjen for unge, klassiske instrumentalister til å konkurrere med andre unge solister!

I april 2018 arrangerer NRK den norske solistkonkurransen «Virtuos». Vinneren kåres i en stor finale som sendes på NRK 1.

Vinneren får også representere Norge i EBUs internasjonale konkurranse for unge musikere; «Eurovision Young Musicians». Den internasjonale finalen skjer i Storbritannia i august 2018.

Hvem kan delta?

Du må være født i 1999 eller senere. Du må sende inn prøver på et selvvalgt repertoar på maks 15 minutter – gjerne fra to ulike tidsepoker.

Frist for påmelding og innsending av lydmateriale er 15. november 2017.

Vi understreker at det er viktig at det er god kvalitet på innspillingene du sender oss, ettersom juryen skal vurdere kandidatenes kvaliteter også klanglig.

Meld deg på her!

Eller send inn på minnepinne til:

NRK Kultur
RT32
0340 Oslo

Merk konvolutten med «Virtuos».

Materialet kan også leveres i NRKs radioresepsjon på Marienlyst i Oslo.

Legg ved ditt eget navn, fødselsdato/år, adresse, epost og telefonnummer.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med prosjektleder Kerstin Asplund på telefon 908 55 995 eller kerstin.asplund@nrk.no.

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag