Hopp til innhold

Blir du neste Virtuos?

Nå kan unge, klassiske instrumentalister delta i NRKs klassiske musikkonkurranse med 100.000 kroner i premie! Vinneren kåres i en stor finale på NRK 1.

Virtuos
Foto: NRK

Obs! Påmeldingsfristen er over. Alle har fått bekreftelse på at påmeldingen er mottatt.

Nå er sjansen her igjen for unge, klassiske instrumentalister til å konkurrere med andre unge solister!

I april 2018 arrangerer NRK den norske solistkonkurransen «Virtuos». Vinneren kåres i en stor finale som sendes på NRK 1.

Vinneren får også representere Norge i EBUs internasjonale konkurranse for unge musikere; «Eurovision Young Musicians». Den internasjonale finalen skjer i Storbritannia i august 2018.

Hvem kan delta?

Du må være født i 1999 eller senere. Du må sende inn prøver på et selvvalgt repertoar på maks 15 minutter – gjerne fra to ulike tidsepoker.

Frist for påmelding og innsending av lydmateriale er 15. november 2017.

Vi understreker at det er viktig at det er god kvalitet på innspillingene du sender oss, ettersom juryen skal vurdere kandidatenes kvaliteter også klanglig.

Meld deg på her!

Eller send inn på minnepinne til:

NRK Kultur
RT32
0340 Oslo

Merk konvolutten med «Virtuos».

Materialet kan også leveres i NRKs radioresepsjon på Marienlyst i Oslo.

Legg ved ditt eget navn, fødselsdato/år, adresse, epost og telefonnummer.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med prosjektleder Kerstin Asplund på telefon 908 55 995 eller kerstin.asplund@nrk.no.

Kulturstrøm

  • Madonna gjorde Rio-strand til enormt dansegulv

    – Dette stedet er magisk, sa Madonna foran 1,5 millioner tilskuere på Copacabana-stranda i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro.

    Gratiskonserten lørdag markerte avslutningen på hennes «Celebration Tour». Første konsert var i London i oktober i fjor.

    Den 65-årige superstjernen startet ballet med «Nothing Really Matters» fra 1998. Dette er første gang «Dronningen av pop» har en retrospektiv turné, og hun framfører låter fra karrieren på mer enn fire tiår.

    – Her er vi på det vakreste stedet i verden, sa Madonna og viste til utsikten mot havet, fjellene og Kristusstatuen på en av byens høyder.

    (NTB)

    Madonna avsluttet turneen i Rio de Janeiro lørdag.
    Foto: AP
  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.