NRK Meny
Normal

Bli bedre kjent med «Stella»

Cocker Spaniel-tispa er valpenes mor og viktig for hvordan de utvikler seg.

Stella

Stella (Stella The Chocolate Princess) er ei tispe på fem år. Snart blir valpene hennes å se på skjermen.

Foto: NRK

Valpene fra «Valpekullet» skal vokse opp hos noen få, heldige hundeeiere som TV-seerne skal få stifte nærmere bekjentskap med gjennom åtte programmer i serien.

Men hva har de i vente?

– En Engelsk cocker spaniel er en hundetype med stor personlighet. Det er en lærevillig og tilpasningsdyktig rase som elsker å bruke nesa og å «gå spor», og apporterer gjerne. Rasen var opprinnelig en jakthund, men brukes sjelden til det i dag. Engelsk cocker spaniel er stort sett en veldig blid, sosial og familievennlig hund i en størrelse de færreste er redd for, sier oppdretter Kristin Remme til nrk.no.

Én rolig, én energisk

Remme er eier av både far «Donald» og mor «Stella», og valpene som NRKs publikum skal bli bedre kjent med, forventes å bli født 6. juni.

– Fortell om hva slags gemytt foreldrene har.

– Stella er en rolig, avbalansert tispe og en skikkelig kosegris. Donald er energisk. Han elsker sykkel- og skiturer, er kjempeblid og er svært glad i mennesker, sier Remme.

Ikke alle får kjøpe

Hun har drevet med oppdrett av Engelsk cocker spaniel i sju år, men har hatt og drevet med hund hele sitt liv. Hun vet hva hun skal se etter hos potensielle, nye eiere.

– Jeg er veldig nøye med hvem jeg selger valper til. Jeg forventer at alle har en genuin interesserte i det å få en hund, at de er klar over hva pelsstell, turer og aktivisering av hunden innebærer. Jeg ønsker at de bruker hunden litt, dette er ikke bare en hund for sofaen.