NRK Meny
Normal

Annika Biørnstad kåret til årets kvinnelige medieleder

NRKs mediedirektør Annika Biørnstad er kåret til årets kvinnelige medieleder 2011 av «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse».

Annika Biørnstad

Årets kvinnelige medieleder 2011: Mediedirektør i NRK, Annika Biørnstad.

Foto: Nadia Frantsen

Årets vinner blir omtalt som en inspirerende, uredd, kunnskapsrik og involverende leder som stiller krav og gir tydelige tilbakemeldinger med evnen til å «se» sine medarbeidere i en travel hverdag.

Kreativ og innovativ

I sin begrunnelse for tildelingen skriver juryen i «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse» følgende:

Årets kvinnelige medieleder 2011: Mediedirektør i NRK, Annika Biørnstad.

«Som mediedirektør har Biørnstad et overordnet ansvar for alle NRKs sendeskjema på TV, radio og nett. Hun har også et overordnet ansvar for NRKs strategi og er redaktør for langtidsstrategien fram mot 2017.

Annika Biørnstad

Annika Biørnstad

Foto: NRK

Biørnstad beskrives som en kreativ og innovativ leder med fokus på produkt – og dem det er ment for – NRKs lyttere, seere og nettlesere.

I løpet av Annika Biørnstads karriere i NRK har selskapet gjennomgått store endringer, både hva konkurransesituasjon og utvidelse av sendeflate og plattformer angår. I et marked preget av stadig sterkere konkurranse fra kommersielle radio-og TV-kanaler har NRK klart å beholde sin sterke posisjon som allmenkringkaster. Hver eneste dag bruker 87 % av befolkningen ett eller flere NRK-tilbud.

NRK har en sterk og unik posisjon som allmennkringkaster sammenlignet med andre europeiske kringkastere, noe som blant annet forklares med NRKs fokus på nyskapning.

Annika Biørnstad har vært en pådriver i dette arbeidet, hvilket har gitt hennes medarbeidere trygghet for å foreslå og drive fram kreative og «litt gale» ideer til programmer. «Hurtigruta minutt for minutt», som vakte stor begeistring både her hjemme og langt utenfor landets grenser, er et eksempel på dette. Juryen gratulerer Annika Biørnstad med prisen som Årets Kvinnelige Medieleder 2011.»

I fjor gikk prisen til sjefredaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, mens daværende underholdningssjef i NRK, Tordis Aavatsmark, fikk prisen i 2004.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.