Annika Biørnstad kåret til årets kvinnelige medieleder

NRKs mediedirektør Annika Biørnstad er kåret til årets kvinnelige medieleder 2011 av «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse».

Annika Biørnstad

Årets kvinnelige medieleder 2011: Mediedirektør i NRK, Annika Biørnstad.

Foto: Nadia Frantsen

Årets vinner blir omtalt som en inspirerende, uredd, kunnskapsrik og involverende leder som stiller krav og gir tydelige tilbakemeldinger med evnen til å «se» sine medarbeidere i en travel hverdag.

Kreativ og innovativ

I sin begrunnelse for tildelingen skriver juryen i «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse» følgende:

Årets kvinnelige medieleder 2011: Mediedirektør i NRK, Annika Biørnstad.

«Som mediedirektør har Biørnstad et overordnet ansvar for alle NRKs sendeskjema på TV, radio og nett. Hun har også et overordnet ansvar for NRKs strategi og er redaktør for langtidsstrategien fram mot 2017.

Annika Biørnstad

Annika Biørnstad

Foto: NRK

Biørnstad beskrives som en kreativ og innovativ leder med fokus på produkt – og dem det er ment for – NRKs lyttere, seere og nettlesere.

I løpet av Annika Biørnstads karriere i NRK har selskapet gjennomgått store endringer, både hva konkurransesituasjon og utvidelse av sendeflate og plattformer angår. I et marked preget av stadig sterkere konkurranse fra kommersielle radio-og TV-kanaler har NRK klart å beholde sin sterke posisjon som allmenkringkaster. Hver eneste dag bruker 87 % av befolkningen ett eller flere NRK-tilbud.

NRK har en sterk og unik posisjon som allmennkringkaster sammenlignet med andre europeiske kringkastere, noe som blant annet forklares med NRKs fokus på nyskapning.

Annika Biørnstad har vært en pådriver i dette arbeidet, hvilket har gitt hennes medarbeidere trygghet for å foreslå og drive fram kreative og «litt gale» ideer til programmer. «Hurtigruta minutt for minutt», som vakte stor begeistring både her hjemme og langt utenfor landets grenser, er et eksempel på dette. Juryen gratulerer Annika Biørnstad med prisen som Årets Kvinnelige Medieleder 2011.»

I fjor gikk prisen til sjefredaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, mens daværende underholdningssjef i NRK, Tordis Aavatsmark, fikk prisen i 2004.

Kulturstrøm

 • Ariana Grande med Beatles-rekord

  Artisten Ariana Grande har denne uka holdt de tre øverste plassene på USAs Billboard Hot 100- liste med låtene «7 Rings» «Break Up With Your Girlfriend I’m Bored» og «Thank U, Next». Ingen annen artist siden Beatles har okkupert hele listetoppen, med tre av USAs mest populære låter – samtidig.

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK
 • Silkemyk klang fra fiolinist Sonoko

  Stravinskijs «Vårofferet», Samuel Barbers «Fiolinkonsert» og Caroline Shaw «Entr’acte» sto på Oslo-Filharmoniens konsertprogram i helgen. NRKs kritiker Eystein Sandvik var tilstede. Han beskriver solist Sonoko Miriam Weldes prestasjon som uanstrengt og naturlig, og med en silkemyk klang. Hør hele anmeldelsen her i NRK P2s Spillerom:

  Sonoko Miriam Welde
 • Spillklubb for ungdom

  En spillklubb for ungdom i Kristiansand inspirerer kulturministeren.
  E-sport er en konkurranseform med videospill via datamaskiner. Nå lover kulturministeren å hjelpe frem norsk spillkultur.