Hopp til innhold

Bertine jobber med nytt album

Bertine Zetlitz er snart ute med sin «Best of», men har allerede planer for sitt neste studioalbum.

Bertine Zetlitz

Bertine Zetlitz jobber hele tiden med nytt materiale og kommer snart også med nytt studioalbum.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Hør hele det uredigerte intervjuet med Bertine Zetlitz her!


NB:
Hør Bertine Zetlitz' nye single «Ashamed» her!

Om to uker kommer Bertine Zetlitz’ nye samleplate «In My Mind 1997-2007, Best of Bertine Zetlitz».

Men Norges ukronede popdronning, som i disse dager feirer 10 år som artist, hviler ikke på laurbærene alt for lenge.

Nå har hun hatt en pause på omtrent et år fra rampelyset, men hun jobber hele tiden med nytt materiale og snart kommer et nytt album.

- En slags forsmak

Bertine Zetlitz

Bertine Zetlitz gleder seg til den «magiske» prosessen hun synes det er å skrive nye låter til sitt neste album.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Ja, jeg skriver jo hele tiden. Og det at jeg fikk med to nye låter på denne samleplata er nok en slags forsmak på i hvilken retning jeg har lyst til å gå videre, forteller Bertine Zetlitz til Kveldsåpent i NRK P1.

- Så nå gleder jeg meg til å sette meg ned å skrive, altså. Det er nå engang det jeg liker best. Og det tror jeg nok jeg hadde gjort selv om jeg ikke hadde gitt ut noen låter også. For det å skrive sanger synes jeg nesten er litt magisk, mener Zetlitz, som i framtiden godt kunne tenke seg å skrive mer for andre også.

- Ja, gjerne det. Jeg skrev jo en låt for den svenske stjernen Nicklas Frisk. Og den ble en kjempehit i Sverige. Så det var veldig morsomt. Så det var veldig tilfredsstillende, så det er slett ikke umulig at det kan gå den veien.

- Men så lenge jeg kan og så lenge folk ønsker å høre det, så kommer jeg til å gi ut musikk.

Nye kreative prosesser

For snart et år siden ble Bertine Zetlitz mor for første gang. En hendelse som satte i gang nye kreative prosesser, på grunn av barnets kolikk.

- Vi fikk jo det vi kunne få av kolikkplager og andre ting. Så mens jeg gikk rundt om kring i stua om natta og bar på dette hylende barnet, gikk jeg og sang for henne hele tiden. Og da dukket det opp veldig mange ideer.

- For det eneste som roet henne litt ned var hvis jeg sang. Og når alle de jeg kunne var brukt opp, så var det bare en ting å gjøre – og det var å lage nye.

- Naturlig utvikling

Bertine Zetlitz har hatt stor suksess som artist i Norge, men føler likevel det ikke har gått for fort.

- Jeg føler at det har vært en naturlig utvikling. Det har verken gått for fort eller for seint. Det har blitt litt større for hver gang. Og sånn bør det vel egentlig være.

Bertine Zetlitz’ suksess har naturlig nok kommet fordi publikum har likt musikken hennes. Hun er usikker på om det er noen andre faktorer som har spilt inn.

- Jeg er litt rar

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Men jeg har jo alltid likt å snakke om tingene mine. Og jeg har alltid likt å bli intervjuet og grei å snakke med, sier en lattermild Bertine, som er usikker på om det har noe å si for populariteten.

- Men det er vel også det at folk opplever at jeg er litt rar. Og at de ikke helt klarer å sette fingeren på hva det er de liker. Og det er heller ikke så dumt, mener Zetlitz. 

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters