Var på Brian Eno-audition

Han fikk ikke jobben i bandet til Brian Eno, men Fred Ball dukket til gjengjeld opp to ganger i Notting Hill. Snart kommer han med sitt andre album.

Pleasure ( Fred Ball )
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Pleasures første album, "Pleasure".

NB: Hør hele det uredigerte intervjuet med Pleasure (Fred Ball)!  

- Jeg er skikkelig dårlig til å synge. Veldig dårlig. Jeg har prøvd alt, vocoder autotune. Alt! Det som kommer ut er aldeles forferdelig, medgir Fred Ball. Eller Pleasure som han kaller seg når han gir ut plater.

På sin siste singel – ”Out of love”, som foregriper en langspiller som skal komme ”engang på nyåret”, har han derfor fått med seg Heidrun Bjørnsdottir på vokal. For Fred Ball har gode kontakter. Forrige gang fikk han blant annet med seg kapasiteter som Ed Harcourt, Elasticas Justine Frischman, Catatonias Cerys Matthews, hennes mor og hennes mor igjen. Altså bestemora.

Har produsert Bertine Zetlitz

Siden sist har han dessuten produsert to Bertine Zetlitz-album og en soloplate med Brett Andersen fra Suede.

Hvordan treffer han alle disse folka?

- Ed Harcourt bor i nabolaget, forteller Fred Ball til Musikknytt i NRK P1.

- Det har sine fordeler å bo i London altså?

- Hvis du vil ha med naboen på plata så, fortsetter Fred.

Notting Hill

Før Fred slo gjennom i London brødfødde han seg på strøjobber. Av de mer kuriøse nevnes en statistrolle i Notting Hill. Fred anbefaler scenen mot slutten hvor Hugh Grant sitter i baren og reflekterer over livet sitt.

- Det er en klippefeil der som gjør at jeg går forbi fra venstre til høyre to ganger i løpet av et halvt minutt, ler Fred.

Ved forrige utgivelse (”Pleasure”, 2003) ble han blant annet nominert til to Alarmpriser, noe som muligens vakte litt hodebry for juryen. For hva slags sjanger tilhører egentlig Pleasure?

- Jeg tror jeg ble nominert til electronica eller noe. Og jeg som trodde jeg holdt på med på popmusikk, sier Pleasure.

Omnicord

Siden forrige korsvei har han også litt spurt om å bli med i bandet til Brian Eno (David Bowie, U2, Talking Heads, Roxy Music etc.). Som omnicord-spiller.

- Det er et instrument alle kan spille. Absolutt alle.

Omnicorden fungerer slik at du ikke kan trykke feil. Den gir bare gromlyd fra seg uansett. Og det er Brian Eno sitt yndlingsinstrument.

- Jeg var rett og slett på omnicord-audition, og fikk jobben. Men det ble aldri noe mer ut av det, sier Fred. Uten å høres spesielt skuffa ut.

Kulturstrøm

  • Ny pris for musikkjournalistikk

    For første gang deler en samlet musikkbransje ut prisen for den beste musikkjournalistikken i året som gikk. Prisen deles ut på bransjefestivalen BY:LARM neste helg. De nominerte til prisen er Mari Brenna Vollan (Klassekampen), Christine Dancke (NRK), Filip Roshauw og Audun Vinger (Jazznytt), Egon Holstad, Helge Skog, Jørgen Nordeng, Ronny Bratten, Stig Jakobsen m.fl. for musikkmagasinet «Feedback» (iTromsø).