Ber om lavere straff for "Tiger King"

Joe Exotic bør få en kortere fengselsstraff for sin rolle i planleggingen av et drap og brudd på dyrevelferdsloven, det konkluderte en føderal domstol i USA.

Joe Exotic og en av hans mange tigre i «Tiger King»

Joe Exotic ble i fjor dømt til 22 års fengsel for forsøk på bestillingsdrap.

Foto: Netflix

Joe Exotic, eller Joseph Maldonado-Passage, som er hans egentlige navn ble verdenskjent gjennom Netflix-dokumentaren "Tiger King: drap, kaos og galskap".

Han ble i fjor dømt til 22 års fengsel for forsøket på å hyre to ulike menn for å drepe dyrerettsaktivisten Carole Baskin.

En ankedomstol i Denver, USA har nå kommet frem til at hans to domfellelser ble feilaktig behandlet separat da fengselstraffen ble tildelt.

Begge domfellelsene handlet om forsøket på å drepe Baskin.

Derfor skulle straffen vært mellom 17 og 22 års fengsel, og ikke mellom 22 og 27 års fengsel.

Domstolen beordrer nå en ny straffeutmåling.

louis theroux tiger king stemningsbilde NRK TV

Den anerkjente dokumentarfilmregissøren Louis Theroux har også laget en dokumentar om Joe Exotic. Den kan man se på NRK TV.

En av Maldonado-Passages advokater antyder også at de vil prøve å få saken tatt opp på nytt.

Rivaler

Maldonado-Passage er kjent som "Tiger King" og eide og drev Greater Wynnewood Exotic Animal Park.

Serien fokuserer på konflikten mellom Joe Exotic og dyrevernforkjemperen Carole Baskin.

Baskin, som driver et dyrereservat, beskylder Maldonado-Passage for dyreplageri. I serien forsøker Baskin blant annet å overtale hans samarbeidspartnere om å bryte avtalen med ham.

Rivaliseringen mellom Baskin og Maldonado-Passage ender til slutt opp i en rettsak hvor sistnevnte blir dømt for forsøk på bestillingsdrap, dokumentforfalskning, drapet på fem tigere og salg av tigerunger.

Joe Exotic hevder sin uskyld og har ved flere anledninger oppfordret den amerikanske presidenten Joe Biden om å benåde ham.

Kulturstrøm

 • Journalister angrepet i Kina

  - Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter.

  BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere.

  - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC.

  BBC News Press Team
  Foto: Utklipp fra Twitter
 • Pink hyller strandhåndballjentene

  Den amerikanske artisten Pink skriver på Twitter at hun er stolt av det norske kvinnelaget i strandhåndball, som har protestert mot trusepåbudet under konkurransene. Hun mener at det internasjonale håndballforbundet bør bøtelegges for sexisme, og tilbyr seg å betale den ilagte boten.

  Pink skriver om norsk strandhåndball på Twitter
  Foto: Skjermdump fra Twitter
 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

Flere kulturnyheter