Hopp til innhold

Ber om lavere straff for "Tiger King"

Joe Exotic bør få en kortere fengselsstraff for sin rolle i planleggingen av et drap og brudd på dyrevelferdsloven, det konkluderte en føderal domstol i USA.

Joe Exotic og en av hans mange tigre i «Tiger King»

Joe Exotic ble i fjor dømt til 22 års fengsel for forsøk på bestillingsdrap.

Foto: Netflix

Joe Exotic, eller Joseph Maldonado-Passage, som er hans egentlige navn ble verdenskjent gjennom Netflix-dokumentaren "Tiger King: drap, kaos og galskap".

Han ble i fjor dømt til 22 års fengsel for forsøket på å hyre to ulike menn for å drepe dyrerettsaktivisten Carole Baskin.

En ankedomstol i Denver, USA har nå kommet frem til at hans to domfellelser ble feilaktig behandlet separat da fengselstraffen ble tildelt.

Begge domfellelsene handlet om forsøket på å drepe Baskin.

Derfor skulle straffen vært mellom 17 og 22 års fengsel, og ikke mellom 22 og 27 års fengsel.

Domstolen beordrer nå en ny straffeutmåling.

louis theroux tiger king stemningsbilde NRK TV

Den anerkjente dokumentarfilmregissøren Louis Theroux har også laget en dokumentar om Joe Exotic. Den kan man se på NRK TV.

En av Maldonado-Passages advokater antyder også at de vil prøve å få saken tatt opp på nytt.

Rivaler

Maldonado-Passage er kjent som "Tiger King" og eide og drev Greater Wynnewood Exotic Animal Park.

Serien fokuserer på konflikten mellom Joe Exotic og dyrevernforkjemperen Carole Baskin.

Baskin, som driver et dyrereservat, beskylder Maldonado-Passage for dyreplageri. I serien forsøker Baskin blant annet å overtale hans samarbeidspartnere om å bryte avtalen med ham.

Rivaliseringen mellom Baskin og Maldonado-Passage ender til slutt opp i en rettsak hvor sistnevnte blir dømt for forsøk på bestillingsdrap, dokumentforfalskning, drapet på fem tigere og salg av tigerunger.

Joe Exotic hevder sin uskyld og har ved flere anledninger oppfordret den amerikanske presidenten Joe Biden om å benåde ham.

Kulturstrøm

  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.
  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP