Beklager, feil nummer

I radiokrimmen i NRK P1 lørdag kan du høre en klassiker: «Beklager, feil nummer» av Lucille Fletcher.

Vi møter Wenche Foss som den invalide Mrs Stevenson
Foto: (arkiv) / NRK

«Beklager, feil nummer» av Lucille Fletcher ble første gang fremført i 1943, i den amerikanske radioserien «Suspense», og ble spilt sju ganger til i samme serie i årene som fulgte, hver gang på direkten og hver gang med Agnes Moorehead, en av Orson Welles’ faste skuespillerpartnere, i hovedrollen.

Det sies at hun nærmest måtte bæres ut av studio etter sending. Vår versjon ble spilt inn i 1951 og er sendt noen ganger, den også. Da var det riktig nok ikke direkte sending, men stykket ble spilt inn på grammofonplate; hvis noe gikk galt måtte en begynne helt forfra.

Det var nettopp det som skjedde – i det absolutt siste minuttet. Og da var det på’n igjen. Men det var ikke på grunn av Wenche Foss, som spiller hovedrollen.

Og jeg, Nils Nordberg, kan slå fast at hennes prestasjon som en mer og mer desperat kvinne alene i huset ikke står en millimeter tilbake for Mooreheads.

De som er med:
Mrs Stevenson - Wenche Foss 1. mann - Vegard Hall 2. mann (George) - Tryggve Larssen Sentraldamen - Wenche Kloumann Vaktsjefen - Erna Schøyen Sersjant Duffy - Einar Waage Telegrafvakten - Bjarne Bø Damen på opplysningen - Ingeborg Steffens Hospitalvakten - Liv Uchermann-Selmer Sendt første gang i 1951.

Hør det! «Beklager, feil nummer» kan du høre lørdag 22. mars i NRK P1 klokken 14.03.

[Tekst: Nils Nordberg]

Kulturstrøm