Bare Egil får egen TV-serie

Enmannsorkesteret Bare Egil Band skal snart legge ut på turné rundt i vårt langstrakte land. Det skal bli til en dokumentar på sju deler. – Jeg forventer total underkastelse fra publikum, sier Egil Hegerberg til NRK.no.

Egil Hegerberg

Til høsten blir det dokumentar av Bare Egil Bands turné.

Foto: LP Lorentz

– Konseptet er at Bare Egil Band skal på turné. Jeg skal lage en ny låt til hver konsert og hvert sted. Jeg gleder meg veldig til å starte i Åndalsnes. Det er et flott sted som skal få en veldig sterk låt, sier Egil Hegerberg til NRK.no.

Rihanna

Artisten ser for seg at det blir en del Rihanna på konsertene, og har derfor øvd inn flere av hennes sanger.

Foto: Richard Drew / Ap

Han skriver låtene etter hvert som han kommer til de nye stedene. På lydprøven hvert sted blir det også øvd inn en sang som arrangøren har valgt fritt.

På den måten vil settlisten stadig være i utvikling og nye sanger vil komme til kontinuerlig, mens gamle ryker ut.

– Jeg har prøvd det før, og da går det i alt fra Prince til lokale band. Rihanna er også populær blant folk, så nå har jeg øvd inn «S&M». Jeg kan også «Umbrella».

– Du er glad i Rihanna?

– Ja, men jeg kjenner henne ikke personlig, så det er litt vanskelig å svare på. Uansett så er det ikke min smak som betyr noe, men arrangørenes. Jeg syns egentlig at alt er like bra, jeg.

Forventer underkastelse

Artisten skal gjøre skikkelig research før hvert nye sted ha kommer til.

Egil Hegerberg

Egil Hegerberg er klar for turnélivet - og for å komme på TV.

Foto: LP Lorentz

– Jeg har lyst til å lære folk litt om stedet de bor. Samtidig vil de bli tatt med videre til neste sted, siden jeg spiller sangen jeg har lagd for det forrige stedet til hver nye konsert, forklarer Hegerberg.

– Hva forventer du av publikum?

– Total underkastelse, jubel, lydhørhet og henførte blikk som ikke klarer å løsrive seg fra meg. De forventningene gjør at det er potensiale til å bli skuffa, men sånn er det.

Inviterer seg selv på middag

Han satser også på å gjøre seg kjent med de lokale skikkene ved å spise hjemme hos folk.

– Tror du folk vil ha besøk av deg?

– De fleste vil jo gjerne det, vil jeg tro. Jeg syns i alle fall at det er hyggeligere i de middagene jeg er i, enn i de jeg ikke er i.

– Og da bør de servere...?

Egil Hegerberg

Bare Egil satser på en stram, 70-tallsaktig stil for tiden.

Foto: LP Lorentz

– Jeg syns all mat er like bra, så det kan like gjerne være det ene som det andre. Jeg tar til takke med det jeg får, og kaster gjerne terning hvis det er flere ting å velge mellom. I dag har jeg for eksempel spist nudelsuppe med fiskeboller og rekelake, og det hadde jeg aldri funnet på hvis det ikke hadde vært for terningen.

Satser på livealbum

Med på turnéen blir også setlistegeneratoren, som har samme funksjon som spillelistene i NRK radio.

– Jeg har en A-, B- og -C-liste over musikk som går på rundgang. A-listen spiller jeg oftere enn de andre, akkurat som de gjør på radio, forklarer Hegerberg.

Turnéen skal avsluttes på Rockefeller i Oslo, og da håper Hegerberg at han har fått så mange lokale sanger at han kan spille inn et livealbum der.

– Sju programmer er ganske mye å fylle?

– Min erfaring er at hvis man har en utrolig fascinerende fyr med en sterk historie, så blir det god TV.

«Bare Egil Band på kryss og tvers» får premiere på NRK3 til høsten.

Kulturstrøm

 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur