Hopp til innhold

Bare Egil får egen TV-serie

Enmannsorkesteret Bare Egil Band skal snart legge ut på turné rundt i vårt langstrakte land. Det skal bli til en dokumentar på sju deler. – Jeg forventer total underkastelse fra publikum, sier Egil Hegerberg til NRK.no.

Egil Hegerberg

Til høsten blir det dokumentar av Bare Egil Bands turné.

Foto: LP Lorentz

– Konseptet er at Bare Egil Band skal på turné. Jeg skal lage en ny låt til hver konsert og hvert sted. Jeg gleder meg veldig til å starte i Åndalsnes. Det er et flott sted som skal få en veldig sterk låt, sier Egil Hegerberg til NRK.no.

Rihanna

Artisten ser for seg at det blir en del Rihanna på konsertene, og har derfor øvd inn flere av hennes sanger.

Foto: Richard Drew / Ap

Han skriver låtene etter hvert som han kommer til de nye stedene. På lydprøven hvert sted blir det også øvd inn en sang som arrangøren har valgt fritt.

På den måten vil settlisten stadig være i utvikling og nye sanger vil komme til kontinuerlig, mens gamle ryker ut.

– Jeg har prøvd det før, og da går det i alt fra Prince til lokale band. Rihanna er også populær blant folk, så nå har jeg øvd inn «S&M». Jeg kan også «Umbrella».

– Du er glad i Rihanna?

– Ja, men jeg kjenner henne ikke personlig, så det er litt vanskelig å svare på. Uansett så er det ikke min smak som betyr noe, men arrangørenes. Jeg syns egentlig at alt er like bra, jeg.

Forventer underkastelse

Artisten skal gjøre skikkelig research før hvert nye sted ha kommer til.

Egil Hegerberg

Egil Hegerberg er klar for turnélivet - og for å komme på TV.

Foto: LP Lorentz

– Jeg har lyst til å lære folk litt om stedet de bor. Samtidig vil de bli tatt med videre til neste sted, siden jeg spiller sangen jeg har lagd for det forrige stedet til hver nye konsert, forklarer Hegerberg.

– Hva forventer du av publikum?

– Total underkastelse, jubel, lydhørhet og henførte blikk som ikke klarer å løsrive seg fra meg. De forventningene gjør at det er potensiale til å bli skuffa, men sånn er det.

Inviterer seg selv på middag

Han satser også på å gjøre seg kjent med de lokale skikkene ved å spise hjemme hos folk.

– Tror du folk vil ha besøk av deg?

– De fleste vil jo gjerne det, vil jeg tro. Jeg syns i alle fall at det er hyggeligere i de middagene jeg er i, enn i de jeg ikke er i.

– Og da bør de servere...?

Egil Hegerberg

Bare Egil satser på en stram, 70-tallsaktig stil for tiden.

Foto: LP Lorentz

– Jeg syns all mat er like bra, så det kan like gjerne være det ene som det andre. Jeg tar til takke med det jeg får, og kaster gjerne terning hvis det er flere ting å velge mellom. I dag har jeg for eksempel spist nudelsuppe med fiskeboller og rekelake, og det hadde jeg aldri funnet på hvis det ikke hadde vært for terningen.

Satser på livealbum

Med på turnéen blir også setlistegeneratoren, som har samme funksjon som spillelistene i NRK radio.

– Jeg har en A-, B- og -C-liste over musikk som går på rundgang. A-listen spiller jeg oftere enn de andre, akkurat som de gjør på radio, forklarer Hegerberg.

Turnéen skal avsluttes på Rockefeller i Oslo, og da håper Hegerberg at han har fått så mange lokale sanger at han kan spille inn et livealbum der.

– Sju programmer er ganske mye å fylle?

– Min erfaring er at hvis man har en utrolig fascinerende fyr med en sterk historie, så blir det god TV.

«Bare Egil Band på kryss og tvers» får premiere på NRK3 til høsten.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters