Hopp til innhold

Skal gi nordmenn 12 råd i nytt show

«Vi er to karer med lav utdanning.» Slik beskriver Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen seg selv. Nå skal de to gi tolv gode råd i sitt første show sammen.

Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen

For første gang skal komikerne Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen ha show sammen på Chat Noir – der skal de gi gode råd fra to menn med lav utdanning.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Og mange er tydeligvis interessert i hvilke råd de vil gi for salen på Chat Noir i Oslo er fylt opp fra august og nesten til jul.

– Vi har lav utdanning selv og det er en forutsetning. Det er ikke bare noe vi hevder, sier Atle Antonsen.

– Hvor lang skolegang du har er egentlig et mål på hvor lenge du har greid å sitte stille, fyller Bård Tufte Johansen inn.

– Jeg er dårlig til å sitte stille og du er kanskje enda verre, sier han henvendt til sin makker.

Team Antonsen

Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen gjorde suksess sammen med Harald Eia og Kristoffer Schau i Team Antonsen.

Foto: NRK

Irriterende muntrasjonsråd

– Hvor ville dere vært uten humorkarrieren?

– Jeg tror jeg hadde blitt værende på Lillehammer der jeg kommer fra og vært en skikkelig bajas på en arbeidsplass. Et muntrasjonsråd som hadde irritert alle, sier Atle Antonsen.

– Vi er to arbeiderklassegutter. Faren til Atle var billakkerer, bestefaren var fløter. Det er ingenting ved denne kroppen her som stinker høy utdanning, sier Bård Tufte Johansen og peker på Atle.

Og han legger til at han tror han selv ville blitt igjen i hjembyen Skien.

– Jeg ville kanskje vært ulykkelig gift i Skien, kanskje jobbet i en sportsbutikk og solgt fiskeutstyr.

– Hadde vi hatt muligheten til å slutte etter 8. klasse, slik det var mulig før i tiden, ville vi nok gjort det, sier Atle Antonsen.

Bombarderes av råd

De opplever begge at folk bombarderes med råd, også fra selvtitulerte eksperter. Nå vil de prøve å rydde opp i jungelen av råd og finne frem til tolv gode råd de kan stå for. Men de vil ikke røpe hvilke råd det blir ennå.

– Vi har en overgangsalder vi menn også. Og den går fra at man tar til seg læring til at man elsker å lære bort. Og der er vi nå, sier Atle Antonsen.

– Vi har også lyst til å gi råd om de store spørsmålene, legger Bård Tufte Johansen til, og ramser opp både kjærlighetsforhold, innvandring og yrkesvalg.

Det blir selvsagt mye humor fordi det er et standup-show, men målet er at det også skal være noe sant, forteller de to.

Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen

To menn med lav utdanning som skal rydde oppi jungelen av gode råd. Det blir det show av. Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen har prestasjonsangst.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Strammere humor-rammer

Komikerne har holdt på i mange år. De ser at rammene for humor er blitt strammere. Før kunne de tulle med alle ting.

– Folk blir usikre: Er det rasistisk dette her? Er det et gammeldags kvinnesyn? En del av bluferdigheten er borte fordi det er mange som mener mye rart, sier de to.

– Noen ganger er et ord nok og folk lar være å le for sikkerhets skyld, sier Atle Antonsen.

– Men i bunn og grunn liker fortsatt folk frekke og gøyale ting, trøster Bård Tufte Johansen ham med.

Kulturstrøm

  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor
  • Regjeringa gir 300 millioner i satsing på lærebøker i papir

    – Starten på en tydelig markering av skrift og bøker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

    Pengene er øremerket fysiske bøker.

    – Forskning viser at elever lærer mer ved å lese fysiske bøker, sier kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun.

    Hun sier regjeringen nå tar grep for å snu dårlige lesetall.

    – For mye iPad, skjerm og for lite bøker har ikke vært bra for leselysta, sier statsministeren.

  • Eric Saade med palestinaskjerf i Eurovision-åpning

    Den svenske artisten Eric Saade sto på scenen med et palestinaskjerf knyttet rundt armen under sitt bidrag i åpningsshowet på Eurovision-semifinalen tirsdag kveld.

    Saade, som selv deltok i Eurovision i 2011, fremførte i likhet med to andre tidligere deltagere en låt. Under opptredenen hadde han en keffiyeh knyttet rundt hånden han holdt mikrofonen med.

    Han har tidligere sagt til Aftonbladet at han kun er med i åpningsnummeret som en protest mot at Israel får delta i konkurransen.

    Saades stunt skal bryte mot regelverket, og til Expressen skriver arrangøren EBU: «Vi beklager at Eric Saade valgte å kompromittere arrangementets ikke-politiske karakter».

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP