Hopp til innhold

Takk for nå

Det har vært syv fantastiske år. Les Jan Eriks hilsen til alle autofile.

Autofilbilen
Foto: Bjørnar Fjeldvær / NRK

Etter mer en syv år og 115 programmer er det slutt for Autofil. NRK vil prioritere annerledes og bruke pengene på andre programmer. Trist, men jeg er mer takknemlig enn lei meg. Rett og slett fordi jeg har fått lov til å realisere noe som har blitt langt større en hva jeg kunne drømme om. Autofil har blitt et varemerke og et begrep alle kjenner til.

Det startet med at jeg fikk lov til å ”gjøre hva jeg ville i NRK” , en sjanse som ikke måtte forspilles. Den medfødte lidenskapen for alt som sier ”broom” ble drivkraften til Autofil. Navnet fant jeg på selv, og veldig raskt begynte folk å beskrive seg selv som ”autofile”. Morro! Programmet ble en kjempehit, og det på tross av at vi ble plassert på NRK2.

Magasin og messe

Ferrari FXX

En av godbitene fra Autofilmessen.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Jeg hadde sterke minner om den siste store norske bilmessa på Sjølyst i 1991. Drømmen om igjen å kunne lage bilmesse i Norge ble realisert med åpningen av Norges Varemesser på Lillestrøm. Autofilmessen fikk kongebesøk og satte norgesrekord i antall besøkende. Et magasin som formidlet den form for bilglede autofil sto for, manglet. Derfor lagde vi det også, i samarbeid med Se og Hør forlaget. Nye rekorder for bilmagasiner ble satt, og fremdeles er Autofil i toppen av sin sjanger.

Å få lov til å realisere sine drømmer er ganske sjelden, og med så mange personer involvert blir det en nesten uvirkelig opplevelse. Autofil har blitt til fordi alle som har jobbet med det har hatt en brennende entusiasme for konseptet. Det er mildt sagt god stemning når Autofil er i bevegelse!

Det er gøy med de store prosjektene, men det viktigste er hverdagen på jobb. Jeg har vært så heldig å få jobbe med verdens beste og hyggeligste kollegaer. Vi er den samme redaksjonen i dag, som da vi dro i gang for over syv år siden. Slik blir det vennskap av. Autofil har også fått lov til å benytte seg av håndverkere i verdensklasse. Dette gjelder både teknikere i NRK, men også båtbyggere, bilbyggere, lakkerere, putemakere, soldater og sjåfører!

Verdens heldigste

Jan Erik Larssen

Det er ikke alle som kan kjøre Formel 1-bil i arbeidstiden.

Foto: Bjørnar Fjeldvær / NRK

Tusen takk til alle dere som har fulgt med oss, inspirert oss og ikke minst møtt oss! Dere representerer en av de største og mest entusiastiske gruppen av mennesker som finnes. Lidenskapen til alt som sier ”broom” har i hvert fall ikke blitt mindre med Autofil!

Jeg vet mange liker å kalle seg det, men jeg tror virkelig at jeg er det: VERDENS HELDIGSTE MANN!

Tusen takk til dere, og tusen takk for meg!

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters