Bli med i juryen!

Nå haster det: Vil du være med i lytterjuryen til P2s egen romanpris? Meld deg på innen 1. desember!

Bokleser
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

NRK søker lyttere til juryen for P2-lytternes romanpris 2008. Som jurymedlem får du tilsendt seks forhåndsnominerte norske romaner, som du så skal diskutere med andre lyttere i Oslo en helg i begynnelsen av februar. Bøkene, som er nominert av en jury bestående av medlemmer fra NRKs litteraturredaksjon, får du tilsendt før jul.

Leseglede

Vi søker ikke etter jurymedlemmer som arbeider profesjonelt med litteratur, men ønsker oss vanlige lesere som ivrer for å dele sin leseglede med andre, og som ikke er redde for en diskusjon.

Send noen ord om deg selv og om hva slags bøker du liker å lese, enten som e-post til Romanprisen eller som brev til Romanprisen, NRK P2, 0342 Oslo.

Fristen for å melde seg til juryen er 1. desember.

For tolvte gang

P2-lytternes romanprisjury i studio. Foto: NRK

Fjorårets jury i aksjon.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Det er nå tolvte gang P2s lyttere skal kåre årets beste norske roman. Blant tidligere vinnere finner vi Beate Grimsrud, Kjartan Fløgstad, Tore Renberg, Hanne Ørstavik og Carl Frode Tiller.

Programleder er tradisjonen tro Marta Norheim.

Kulturstrøm

 • Taper seg i TV-versjon

  «The Lost Symbol» har norgespremiere mandag. Serien er basert på Dan Browns roman fra 2009, men det er Ashley Zukerman, ikke Tom Hanks, som spiller Robert Langdon denne gangen. Sigurd Vik i Filmpolitiet syns serien er «gørrkjedelig». Terningkast 2.

  Ashley Zukerman spiller den unge Robert Langdon, men helten fra «Da Vinci-koden» og «Engler & Demoner» svingte mye bedre i Tom Hanks sin versjon. FOTO: C More
  Foto: C More
 • Norsk film fikk kritikerpris i USA

  New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film. Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint og VG.

  Bilde frå filmen "Verdens verste menneske" (2021)
  Foto: Oslo Pitctures
 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP