Bli med i juryen!

Nå haster det: Vil du være med i lytterjuryen til P2s egen romanpris? Meld deg på innen 1. desember!

Bokleser
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

NRK søker lyttere til juryen for P2-lytternes romanpris 2008. Som jurymedlem får du tilsendt seks forhåndsnominerte norske romaner, som du så skal diskutere med andre lyttere i Oslo en helg i begynnelsen av februar. Bøkene, som er nominert av en jury bestående av medlemmer fra NRKs litteraturredaksjon, får du tilsendt før jul.

Leseglede

Vi søker ikke etter jurymedlemmer som arbeider profesjonelt med litteratur, men ønsker oss vanlige lesere som ivrer for å dele sin leseglede med andre, og som ikke er redde for en diskusjon.

Send noen ord om deg selv og om hva slags bøker du liker å lese, enten som e-post til Romanprisen eller som brev til Romanprisen, NRK P2, 0342 Oslo.

Fristen for å melde seg til juryen er 1. desember.

For tolvte gang

P2-lytternes romanprisjury i studio. Foto: NRK

Fjorårets jury i aksjon.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Det er nå tolvte gang P2s lyttere skal kåre årets beste norske roman. Blant tidligere vinnere finner vi Beate Grimsrud, Kjartan Fløgstad, Tore Renberg, Hanne Ørstavik og Carl Frode Tiller.

Programleder er tradisjonen tro Marta Norheim.

Kulturstrøm

  • Amanda Gormans omsetjar sluttar

    Den nederlandske forfattaren Marieke Lucas Rijneveld har trekt seg frå oppdraget med å omsette den amerikanske poeten Amanda Gorman. Det skjer etter at forlaget fekk kritikk for ikkje å bruke ein svart forfattar til oppdraget.

  • Tix får trolig synge i Rotterdam

    Eurovision satser på at alle deltagerne skal få være fysisk til stede, melder de i en pressemelding. – Vi fortsetter med planene våre om å arrangere en trygg Eurovision, med alle sangerne på scenen i Rotterdam, sier sjefsprodusent Martin Österdahl.

  • Journalister pågrepet i Tigray

    Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld.