Hopp til innhold

Bli med i juryen!

Nå haster det: Vil du være med i lytterjuryen til P2s egen romanpris? Meld deg på innen 1. desember!

Bokleser
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

NRK søker lyttere til juryen for P2-lytternes romanpris 2008. Som jurymedlem får du tilsendt seks forhåndsnominerte norske romaner, som du så skal diskutere med andre lyttere i Oslo en helg i begynnelsen av februar. Bøkene, som er nominert av en jury bestående av medlemmer fra NRKs litteraturredaksjon, får du tilsendt før jul.

Leseglede

Vi søker ikke etter jurymedlemmer som arbeider profesjonelt med litteratur, men ønsker oss vanlige lesere som ivrer for å dele sin leseglede med andre, og som ikke er redde for en diskusjon.

Send noen ord om deg selv og om hva slags bøker du liker å lese, enten som e-post til Romanprisen eller som brev til Romanprisen, NRK P2, 0342 Oslo.

Fristen for å melde seg til juryen er 1. desember.

For tolvte gang

P2-lytternes romanprisjury i studio. Foto: NRK

Fjorårets jury i aksjon.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Det er nå tolvte gang P2s lyttere skal kåre årets beste norske roman. Blant tidligere vinnere finner vi Beate Grimsrud, Kjartan Fløgstad, Tore Renberg, Hanne Ørstavik og Carl Frode Tiller.

Programleder er tradisjonen tro Marta Norheim.

Kulturstrøm

 • To norske forfattere kjemper om nordisk råds litteraturpris

  13 romaner, diktsamlinger og historier er med i kampen om nordisk råds litteraturpris. To norske forfattare kjemper om den gjeve prisen.

  Niels Fredrik Dahl er et av de to norske håpene. Han er nominert for romanen «Fars rygg». Maria Navarro Skaranger er også nominert til den gjeve prisen med boka «Jeg plystrer i den mørke vinden».

  Prisene fra Nordisk råd er regnet for å vare blant de mest prestisjefylte i Norden. Forrige gang Norge vant var i 2015, med Jon Fosse og «Trilogien».

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.