Hopp til innhold

Årets beste folkemusikere kåret

Elektronika- og fele/munnharpealbumet «Snu hver stein» ble kåret til årets beste folkemusikkalbum i Åpen Klasse torsdag. Da var det norske folkemusikkmijøet samlet i Oslo til bransjefestivalen Folkelarm. Kenneth Lien og Jørgens Skjulstads sto bak plata. Felespiller og forfatter Benedicte Maurseth ble utropt som Årets Folkemusikere. Hør mer i Musikklivet i NRK Radio .

De andre vinnerne av folkelarmpriser var
Mari Midtli og Astrid Sulheim for solispillet på albumet Skunde deg, jente. Albumet «Van danse» med Madam Jam vant klassen dansespell. Atterljomen fikk samspillprisen for albumet «Sjå ut», mens Hauk Buen fikk prisen for beste dokumentasjon med "Men så kom Hauk Buen". Årets folkemusikkarrangør ble Telemarkfestivalen. Og det beste foto i sjangeren var det Knut Utler som tok.

Kenneth Lien og Jørgen Skjulstad fra konsert på Folkelarm 2023
Foto: Anders Lillebo / Folkorg

Kulturstrøm

 • To norske forfattere kjemper om nordisk råds litteraturpris

  13 romaner, diktsamlinger og historier er med i kampen om nordisk råds litteraturpris. To norske forfattare kjemper om den gjeve prisen.

  Niels Fredrik Dahl er et av de to norske håpene. Han er nominert for romanen «Fars rygg». Maria Navarro Skaranger er også nominert til den gjeve prisen med boka «Jeg plystrer i den mørke vinden».

  Prisene fra Nordisk råd er regnet for å vare blant de mest prestisjefylte i Norden. Forrige gang Norge vant var i 2015, med Jon Fosse og «Trilogien».

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.