NRK Meny
Normal

Arctic Monkeys til Oslo

The Arctic Monkeys var på Quart-festivalen i 2006. Nå kommer de tilbake til Norge og Oslo.

The Arctic Monkeys
Foto: SANG TAN / AP

Alex Turner og The Arctic Monkeys under Roskilde i 2006.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: The kids are alright

Les også: Arctic Monkeys bytter bassist

Les også: Apekatter med beina på bakken

Det populære engelske bandet Arctic Monkeys kommer til Oslo og Sentrum Scene mandag 25. juni.

Sist gang de var i Norge var med stor suksess under Quartfestivalen i fjor sommmer .

Rekordsalg

Deres første album «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not» er den hurtigst selgende debutplata i England noensinne. Nå kommer oppfølgeren; «Favourite Worst Nightmare».

Arctic Monkeys ble startet i Sheffield i 2002 av fire kamerater. De slo igjennom uten å ha et plateselskap i ryggen, og har fått en slags symbolverdi som det første bandet som fikk et stort gjennombrudd takket være internett.

Skarpe beskrivelser

De er blitt sammenlignet med grupper som The Libertines, The Jam og Blur. Tekstene til frontmann Alex Turner er ofte skarpe beskrivelser av britisk arbeiderklasseungdom.

- Jeg liker å tenke på meg selv om bindeleddet mellom Mike Skinner (The Streets) og Jarvis Cocker (Pulp), sier han.

Billettsalget starter lørdag 14. april.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar».

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.