Hopp til innhold

- Jeg trodde aldri at drager var kjedelige

Styr unna om du er over 10 år.

How to Train Your Dragon - The Game
Foto: Activision

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I «How to Train Your Dragon» skal du trene opp drager til å sloss. Du skal ta del i turneringer der målet er å slå ut andre dragetrenere ved hjelp av styrke, forskjellige kampkombinasjoner og sprutende ild.

Spillet har et helt greit konsept som slår litt feil. Det hadde vært fint med litt mer variasjon, og flere avbrekk fra treningen i spillet.

Delta i turneringer

Høydepunktet i spillet er å slåss i de forskjellige turneringene. Dette er imidlertid kun en liten del av spillet, som er over på noen minutter. Mesteparten av tiden går med på å trene drager til den store gullmedaljen.

Hadde treningen vært morsom, hadde det ikke vært et problem. Det er det store fokuset på at «øvelse gjør mester», som dreper dette spillet.

Kjedelig trening

Dragene kan lære en rekke kombinasjoner som gjør at slåssingen i turneringene ser ganske heftig ut. Problemet er at du må gjenta treningsøvelsene en rekke ganger før disse komboene åpnes.

Det går greit i starten, når du bare har én drage, men etterhvert i spillet får du flere drager.

Siden du må gjenta den langtekkelige treningen for hver eneste drage, blir det hele ekstremt repetitivt.

De ulike dragene utfører riktignok forskjellige angrep, men tastekombinasjonen på kontrollen er den samme. Det blir derfor ingen variasjon i selve spillopplevelsen.

Ingen historie

«How to Train Your Dragon» er utgitt i sammenheng med filmen «Dragetreneren» som går på kino i disse dager. Utviklerne har tydeligvis vært redde for å gå i fellen mange filmspill havner i. Når film blir til spill følger nemlig ofte spillet handlingen fra filmen slavisk.

(anmeldelsen fortsetter under spilltraileren)

Forsøket på å unngå dette, stripper spillet for handling. Vi serveres et par lunkne forsøk på historie i løpet av spillet, men dette føles halvhjertet. Som spiller sitter du igjen uten et spennende handlingsforløp som driver spillet videre.

Tekken med drager

Heldigvis har «How to Train Your Dragon» et alternativ til historiemodusen uten historie. Du kan velge å spille i arkademodus. Her er det kun kamp som gjelder. Du har dessuten en to-spiller der du kan måle krefter mot en kompis. Se for deg en simplere versjon av «Tekken» – bare med drager.

Arkademodusen er et pluss for spillet. Det er imidlertid kun to-spilleren det er noen vits å bruke tid på her.

Det er ingen utfordring å spille mot computeren og du blir fort lei. Det er ikke alltid du har en kompis å spille med. Hadde det vært en online-del kunne derfor spillopplevelsen hevet seg betraktelig.

Gøy for barn

«How to Train Your Dragon» er ekstremt repetitivt og monotont. Spillet har dog noen elementer som passer for barn. I historiemodus får du tilgang til noen minispill, som sikkert kan være underholdene for de minste. Du kan også bruke tid på å tilpasse utseendet til dragene dine, noe jeg er sikker på at mange barn vil få glede av.

Spillet har aldersgrense syv år, og kan være et greit spill for barn opp til ti år. Er ungen din eldre, vil jeg imidlertid velge et annet spill å bruke penger og tid på.

Testet på Xbox360. Kommer også til PS3, Wii og DS.

Kulturstrøm

  • Sterke poplåter, men lite utvikling

    – Billie Eilish er i samme posisjon nå som Rihanna i sin tid var i. Hun kunne prøvd seg på hva enn hun ville, og fansen hadde slukt hva enn slags utvikling hun gjorde med glede og entusiasme. Da er det litt skuffende at dette albumet er artistens minst videreutviklede karrieresteg så langt, skriver musikkritiker Sofie Martesdatter Granberg om artistens nye album «Hit Me Hard and Soft».