Anette Hoff

Hun er for mange kjent som Juni Anker-Hansen i Hotel Cæsar. Anette Hoff er gjest i Stjerneklart.

Anette Hoff
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Hør: Stjerneklart med Anette Hoff

Anette Hoff ble født 16. Mai 1961, i Drøbak i Akershus, som den yngste av fem søsken. Hun er gift med skuespillerkollega Nils Ole Oftebro og mor til sønnen Jonas. Hun er mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeserien Hotel Cæsar på TV2, der hun har vært med helt fra starten i 1998.

Anette Hoff har alltid hatt en drøm om å bli skuespiller. 24 år gammel fikk hun hun jobb som sufflør og statist ved Nationalteateret, og etter å ha levert fire søknader til Teaterhøgskolen, kunne hun gå ut derfra ferdig uteksaminert i 1991. Samme år ble hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, der hun gjørde kritikerroste karaktertolkninger av blant andre Irina i Tsjekhovs ”Tre søstre” og Puck i Shakespeares ”En Midtsommernattsdrøm”, For ikke å glemme rollen som den unge fristerinnen Camilla i Hamsuns Victoria.

I tillegg til teatervirksomhet har hun også vært med i et knippe filmer: I rollen som Ellinor i filmen Hamsun spilte hun mot storheter som Max von Sydov og Ghita Nørby. Hun har spilt Inga i filmen farlig farvann, Hun hadde også en liten rolle som Dagny i filmen Jeg er Dina, der hun blant andre spilte sammen med franske Gerard Depardieu. For ikke å glemme rollen som den sexsultne undertøysselgeren Svanhild, i Absolutt blåmandag…

Men det var i 1998 at karrieren virkelig tok av – med hovedrollen som Juni Anker-Hansen i suksesserien Hotell Cæsar. Hun sjekket inn helt fra starten av, og de siste ti årene har tilværelsen hennes vært preget av familieintriger, kynisk hotelldrift, dramatikk, kjærlighet og alkoholisme… På TV-skjermen, vel å merke.

Hvis du søker på ”Anette Hoff” på Google, får du 6290 treff. Det betyr at dama er berømt. – Men riktig nok ikke mer berømt enn at hun ble karakterisert som C-kjendis i det utskjelte kjendisleksikonet til Einar Røhnebæk.

Da VG spurte henne om den saken, fortalte hun at hun egentlig ikke gadd å mene noe om den saken. Det er ikke noe mål for Anette Hoff å være klasifisert høyest, rikest, eller vakrest på noen måte.

Uansett er det ingen tvil om at vi her har med en av norges mest hardtarbeidende skuespillere å gjøre. Selv om Juni Anker-Hansen lever et glamorøst liv på TV-skjermen, så er det ikke særlig mye glamour over arbeidsdagen på settet. Det er hardt arbeid, lange dager og et konstant tidspress.

Og når Anette Hoff vil koble av fra den hektiske Hotell-tilværelsen, blir hun ofte observert i rask gange i Nordmarka, iført Fleece-jakke, knebukser og tursko.

Stjerneklart med Anette Hoff mandag 31.03.08 kl. 22.05 på NRK P1

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.