Hopp til innhold

Anette Hoff

Hun er for mange kjent som Juni Anker-Hansen i Hotel Cæsar. Anette Hoff er gjest i Stjerneklart.

Anette Hoff
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Hør: Stjerneklart med Anette Hoff

Anette Hoff ble født 16. Mai 1961, i Drøbak i Akershus, som den yngste av fem søsken. Hun er gift med skuespillerkollega Nils Ole Oftebro og mor til sønnen Jonas. Hun er mest kjent for sin rolle som Juni Anker-Hansen i såpeserien Hotel Cæsar på TV2, der hun har vært med helt fra starten i 1998.

Anette Hoff har alltid hatt en drøm om å bli skuespiller. 24 år gammel fikk hun hun jobb som sufflør og statist ved Nationalteateret, og etter å ha levert fire søknader til Teaterhøgskolen, kunne hun gå ut derfra ferdig uteksaminert i 1991. Samme år ble hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, der hun gjørde kritikerroste karaktertolkninger av blant andre Irina i Tsjekhovs ”Tre søstre” og Puck i Shakespeares ”En Midtsommernattsdrøm”, For ikke å glemme rollen som den unge fristerinnen Camilla i Hamsuns Victoria.

I tillegg til teatervirksomhet har hun også vært med i et knippe filmer: I rollen som Ellinor i filmen Hamsun spilte hun mot storheter som Max von Sydov og Ghita Nørby. Hun har spilt Inga i filmen farlig farvann, Hun hadde også en liten rolle som Dagny i filmen Jeg er Dina, der hun blant andre spilte sammen med franske Gerard Depardieu. For ikke å glemme rollen som den sexsultne undertøysselgeren Svanhild, i Absolutt blåmandag…

Men det var i 1998 at karrieren virkelig tok av – med hovedrollen som Juni Anker-Hansen i suksesserien Hotell Cæsar. Hun sjekket inn helt fra starten av, og de siste ti årene har tilværelsen hennes vært preget av familieintriger, kynisk hotelldrift, dramatikk, kjærlighet og alkoholisme… På TV-skjermen, vel å merke.

Hvis du søker på ”Anette Hoff” på Google, får du 6290 treff. Det betyr at dama er berømt. – Men riktig nok ikke mer berømt enn at hun ble karakterisert som C-kjendis i det utskjelte kjendisleksikonet til Einar Røhnebæk.

Da VG spurte henne om den saken, fortalte hun at hun egentlig ikke gadd å mene noe om den saken. Det er ikke noe mål for Anette Hoff å være klasifisert høyest, rikest, eller vakrest på noen måte.

Uansett er det ingen tvil om at vi her har med en av norges mest hardtarbeidende skuespillere å gjøre. Selv om Juni Anker-Hansen lever et glamorøst liv på TV-skjermen, så er det ikke særlig mye glamour over arbeidsdagen på settet. Det er hardt arbeid, lange dager og et konstant tidspress.

Og når Anette Hoff vil koble av fra den hektiske Hotell-tilværelsen, blir hun ofte observert i rask gange i Nordmarka, iført Fleece-jakke, knebukser og tursko.

Stjerneklart med Anette Hoff mandag 31.03.08 kl. 22.05 på NRK P1

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters