Hopp til innhold

Ampert i «Den store reisen»

Noen gråter, andre er så sinte at det er best å holde seg unna. Lørdagens episode av «Den store reisen» byr på mange følelser.

Den store reisen

Rune Breili får æren det er å ta livet av grisen som skal spises på navnefesten. Etterpå tar følelsene overhånd for familiefaren.

Foto: Strix/NRK

Det går hett for seg i lørdagens episode av «Den store reisen».


Etter en og en halv uke i Vanuatu er familien Breili blitt vant til å ta del i namalenes daglige gjøremål, og nå er det festforberedelser på gang.

Lille Tom skal ha navnedag, og Rune får æren det er å ta livet av grisen de skal spise. Men det skjer ikke på den måten familien Breili hadde sett for seg.

Når bristningspunktet

I Etiopia vil hamerne at den norske familien skal se mer ut som dem.
Kvinnene pynter Rita og Malin med okerfett, mens mennene hjelper Raymond og Ole Alexander med å få satt opp håret med leire og fjær.

Hamerne har planlagt en fest for å feire at nordmennene har kledd seg som dem, men festen tar brått slutt da Rita når bristningspunktet.

Sår i baken

Familien Walbeck blir med Chatrbat for å se til kamelene hans på beite i Mongolia. Det har vært en tørr sommer i Gobi, og mangelen på mat og drikke gjør at kamelene produserer mindre melk enn vanlig.

Den næringsrike kamelmelken er en delikatesse for nomadene, og for å stimulere melkeproduksjonen skilles mødrene fra føllene.

Familien rir kamelmødrene gjennom et sandbelte i ørkenen til et vannhull hvor kamelene kan drikke av hjertens lyst. Men blir det noe mer melk av innsatsen?

Kulturstrøm

  • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

    Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

    Tusberg ble 88 år gammel.

    Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

    Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

     Harald Tusberg
    Foto: NTB
  • Russisk journalist dømt til 8 år fengsel

    En russisk journalist som protesterte mot Russlands krigføring i Ukraina på TV, har blitt dømt til 8 års fengsel, skriver AFP.

    Journalisten Marina Ovsiannikova ble dømt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker.

    Ovsiannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars 2022 stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending. Hun var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

    I juli samme år aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

    (NRK/NTB)

    Marina Ovsjannikova møter pressa. Rundt ho er det kamera og mikrofonar.
    Foto: AFP