Hopp til innhold

Ampert i «Den store reisen»

Noen gråter, andre er så sinte at det er best å holde seg unna. Lørdagens episode av «Den store reisen» byr på mange følelser.

Den store reisen

Rune Breili får æren det er å ta livet av grisen som skal spises på navnefesten. Etterpå tar følelsene overhånd for familiefaren.

Foto: Strix/NRK

Det går hett for seg i lørdagens episode av «Den store reisen».


Etter en og en halv uke i Vanuatu er familien Breili blitt vant til å ta del i namalenes daglige gjøremål, og nå er det festforberedelser på gang.

Lille Tom skal ha navnedag, og Rune får æren det er å ta livet av grisen de skal spise. Men det skjer ikke på den måten familien Breili hadde sett for seg.

Når bristningspunktet

I Etiopia vil hamerne at den norske familien skal se mer ut som dem.
Kvinnene pynter Rita og Malin med okerfett, mens mennene hjelper Raymond og Ole Alexander med å få satt opp håret med leire og fjær.

Hamerne har planlagt en fest for å feire at nordmennene har kledd seg som dem, men festen tar brått slutt da Rita når bristningspunktet.

Sår i baken

Familien Walbeck blir med Chatrbat for å se til kamelene hans på beite i Mongolia. Det har vært en tørr sommer i Gobi, og mangelen på mat og drikke gjør at kamelene produserer mindre melk enn vanlig.

Den næringsrike kamelmelken er en delikatesse for nomadene, og for å stimulere melkeproduksjonen skilles mødrene fra føllene.

Familien rir kamelmødrene gjennom et sandbelte i ørkenen til et vannhull hvor kamelene kan drikke av hjertens lyst. Men blir det noe mer melk av innsatsen?

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters