Hopp til innhold

Å lære dyr kunster

I Newton på søndag får du se Solveig lære hunden sin Lotta å gjøre et nytt triks.

Solveig Hareide og hunden Lotta
Foto: Ingrid Wold / NRK

Nesten alle dyr kan lære noe, og hunder er blant de dyra som er spesielt lærevillige. Hvis du har et dyr som skal lære seg kunster, må du begynne i det små, du må ikke gå for fort fram og du må passe på at det blir spennende for dyret - læring skal være gøy!

Minst like viktig er det å gi masse oppmuntring underveis, både ros og små matbiter. Derfor gikk det med noen fiskekaker da Solveig skulle lære hunden sin et nytt triks, men til slutt klarte Lotta å gjøre noe hun aldri har gjort før!

I Newton på søndag blir det mye om dyr og læring. Se oss på NRK1 søndag 26. april kl 1830. Repriser i NRK Super den 27. april kl 1415 og den 3. mai kl 1400.

SE VIDEO: Hunden Lotta lærer å gå på bom

Solveig Hareide

Solveig får eksperthjelp av dyretrener Turid Buvik for å få hunden Lotta til å lære seg nytt triks.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.