Hopp til innhold

A-ha og Aurora til Nobels fredspriskonsert

De to første artistene som skal spille på Nobels fredspriskonsert er klare.

A-ha holder konsert

A-HA: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy under en konsert i Oslo Spektrum.

Foto: NTB Scanpix

Tidenes største norske popgruppe, a-ha, skal opptre under Nobels fredspriskonsert 11. desember.

A-ha og Aurora Aksnes er de to første navnene som bekreftes til konserten.

Aurora Aksnes på by:Larm 2015

AURORA: Den 19 år gamle artisten Aurora Aksnes fra Bergen skal spille på årets Nobelkonsert.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

– Det er hyggelig å begynne offentliggjøringen av artister med to norske navn. A-ha har vært med på å prege musikkverden i flere tiår allerede, mens Aurora er en ung og spennende artist i rivende utvikling, sier nobeldirektør Olav Njølstad.

– Det er veldig stort å få opptre på Nobels fredspriskonsert. Vi har fulgt med på den fra stuen hjemme i mange år. Det er en utrolig vakker ting å få være med på, sier Aurora Aksnes.

Flyttes fra Oslo

Konserten skal i år arrangeres i Telenor Arena på Fornebu, og skal for første gang sendes direkte på nettstedet Youtube.

– I Telenor Arena kan vi ta imot flere gjester og dermed tilby billetter til en rimeligere pris. Det tror vi kan være av interesse, ikke minst for barnefamilier, sa Njølstad til NRK tidligere denne måneden.

Konserten er til ære for årets fredsprisvinner, den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog.

I 2009 sa a-ha at de skulle gi seg for godt, men fem år senere gjorde bandet comeback under Rock in Rio-festivalen i Brasil.

Ukjent vert

Dette er det tjueandre året Nobelkonserten holdes til ære for vinneren av Nobels fredspris. Konserten blir vanligvis arrangert i Oslo Spektrum og de siste 15 år har den blitt kringkastet til et globalt publikum.

Hvert år er det knyttet stor spenning rundt både artister og verter, og det er fortsatt ikke klart hvem som skal være vert for årets konsert. I fjor var Queen Latifah vert.

Årets konsert holdes fredag den 11. desember på Telenor Arena.

Kulturstrøm

 • Wenche Foss' ærespris til Linn Skåber og Skeiv ungdom

  Skuespiller, komiker og forfatter Linn Skåber og organisasjonen Skeiv Ungdom får Wenche Foss’ Ærespris 2022.

  Wenche Foss’ Ærespris skal ifølge statuttene gå til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med hennes livsglede, formidlingsevne og engasjement – både på og utenfor den kunstneriske arenaen.

  Linn Skåber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Rekordsalg for norsk juleroman til USA

  Rettighetene til «Jul på Himmelfjell» av Kjersti Herland Johnsen har blitt kjøpt opp av det amerikanske forlaget Harper Via for det som karakteriseres som en rekordhøy sum, melder Cappelen Damm Agency.

  Romanen er tydelig norsk med norske fjell og et familiedrevet klatrehotell drevet av en kvinnelig norsk fjellklatrer og ekspedisjonsleder.

  Juleromaner er en relativt ny trend som øker i popularitet.