"Titanic" kommer i 3D

Filmen «Titanic» kommer i 3D-versjon til neste år, bekrefter regissør James Cameron.

"Titanic"

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 'Titanic'.

Foto: Scanpix/Reuters

«Titanic» (1997) spilte inn nesten to milliarder dollar og var tidenes mest innbringende film, helt til den ble slått av «Avatar» i 2010. Nå kommer filmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet også i 3D, forteller regissør James Cameron til USA Today .

Tar tid å gjøre om til 3D

- De gjør om «Clash of the Titans» på åtte uker, men jeg vil anslå at seks måneder til ett år er det som kreves for å gjøre det bra, sier Cameron til den amerikanske avisen.

3D-versjonen av «Titanic» skal komme ut i 3D våren 2012, samtidig med at det er 100 år siden det virkelige skipet «Titanic» sank.

Titanic

Skipet 'Titanic' sank på sin jomfrutur i 1912. 100 år etter kommer kinofilmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 3D-versjon.

Foto: Frank O. Braynard Collection / AP

«Avatar» toppen av 3D-bølgen

James Cameron, som regisserte både «Titanic» og «Avatar», mener sistnevnte var toppen av en 3D-bølge. Filmen har vært med på å overbevise kinoeiere om å få utstyret på plass til å vise 3D-filmer.

- Nå trenger vi en bølge til. Vi hadde nok kinoer til å vise «Avatar» og «Alice in Wonderland» i 3D, men nå kommer det til å komme film på film med denne teknikken.

3D-film

Kinogjengere ser 'Avatar' i 3D i Hefei, Kina.

Foto: China Out / Scanpix/AFP

Kulturstrøm

  • Lager kunst av plastsøppel

    Gatekunstneren Bordallo 2 fra Portugal har blant annet brukt gamle søppeldunker og fiskegarn for å pynte en vegg i Kristiansand sentrum.

  • Over for eldste litteraturfestival?

    Det er usikkert om Litteraturuka i Sarpsborg kommer til å fortsette. Den 70 år gamle kommunale festivalen er en av Europas eldste og har holdt på lengst i Norge. Nå er den foreslått nedlagt. Saken skal opp i kulturutvalget 28. mai.