"Titanic" kommer i 3D

Filmen «Titanic» kommer i 3D-versjon til neste år, bekrefter regissør James Cameron.

"Titanic"

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 'Titanic'.

Foto: Scanpix/Reuters

«Titanic» (1997) spilte inn nesten to milliarder dollar og var tidenes mest innbringende film, helt til den ble slått av «Avatar» i 2010. Nå kommer filmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet også i 3D, forteller regissør James Cameron til USA Today .

Tar tid å gjøre om til 3D

- De gjør om «Clash of the Titans» på åtte uker, men jeg vil anslå at seks måneder til ett år er det som kreves for å gjøre det bra, sier Cameron til den amerikanske avisen.

3D-versjonen av «Titanic» skal komme ut i 3D våren 2012, samtidig med at det er 100 år siden det virkelige skipet «Titanic» sank.

Titanic

Skipet 'Titanic' sank på sin jomfrutur i 1912. 100 år etter kommer kinofilmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 3D-versjon.

Foto: Frank O. Braynard Collection / AP

«Avatar» toppen av 3D-bølgen

James Cameron, som regisserte både «Titanic» og «Avatar», mener sistnevnte var toppen av en 3D-bølge. Filmen har vært med på å overbevise kinoeiere om å få utstyret på plass til å vise 3D-filmer.

- Nå trenger vi en bølge til. Vi hadde nok kinoer til å vise «Avatar» og «Alice in Wonderland» i 3D, men nå kommer det til å komme film på film med denne teknikken.

3D-film

Kinogjengere ser 'Avatar' i 3D i Hefei, Kina.

Foto: China Out / Scanpix/AFP

Kulturstrøm

 • Kjøper Rembrandt for kjempesum

  Nederlandske myndigheter har satt av 175 millioner euro for å kjøpe inn et svært viktiktig malleri av Rembrandt.

  Det informerte Utdanningsdepartementet parlamentet om på onsdag.

  Bildet det er snakk om er et malleri fra 1636, som for tiden er i Rothschild-familens eie.

   Rembrandt fra 1636
 • Dagny og Astrid S samarbeider

  De suksessrike norske popartistene samarbeider om låten «Pretty», som slippes senere denne uken. Ifølge VG forteller Dagny i et nyhetsbrev at sangen skal figurere i en romantisk Hollywood-komedie ved navn «The Hating Game», med Lucy Hale og Austin Stowell i hovedrollene.

  Astrid S og Dagny
  Foto: FRED JONNY / FRED JONNY