"Titanic" kommer i 3D

Filmen «Titanic» kommer i 3D-versjon til neste år, bekrefter regissør James Cameron.

"Titanic"

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 'Titanic'.

Foto: Scanpix/Reuters

«Titanic» (1997) spilte inn nesten to milliarder dollar og var tidenes mest innbringende film, helt til den ble slått av «Avatar» i 2010. Nå kommer filmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet også i 3D, forteller regissør James Cameron til USA Today .

Tar tid å gjøre om til 3D

- De gjør om «Clash of the Titans» på åtte uker, men jeg vil anslå at seks måneder til ett år er det som kreves for å gjøre det bra, sier Cameron til den amerikanske avisen.

3D-versjonen av «Titanic» skal komme ut i 3D våren 2012, samtidig med at det er 100 år siden det virkelige skipet «Titanic» sank.

Titanic

Skipet 'Titanic' sank på sin jomfrutur i 1912. 100 år etter kommer kinofilmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 3D-versjon.

Foto: Frank O. Braynard Collection / AP

«Avatar» toppen av 3D-bølgen

James Cameron, som regisserte både «Titanic» og «Avatar», mener sistnevnte var toppen av en 3D-bølge. Filmen har vært med på å overbevise kinoeiere om å få utstyret på plass til å vise 3D-filmer.

- Nå trenger vi en bølge til. Vi hadde nok kinoer til å vise «Avatar» og «Alice in Wonderland» i 3D, men nå kommer det til å komme film på film med denne teknikken.

3D-film

Kinogjengere ser 'Avatar' i 3D i Hefei, Kina.

Foto: China Out / Scanpix/AFP

Kulturstrøm

 • Arbeidsfolk mindre synlege i media

  Vanlege norske arbeidsfolk i byggebransjen og helse- og omsorgssektoren er mindre synlege i dagens mediebilde enn for 20 år sidan, ifølgje ny studie. Spørsmål om innvandring og kultur kan fortrenge dei om arbeidsliv og klasse, skriv Klassekampen.

 • Kostyme som symbol i abortkamp

  Demonstranter kledd i røde kapper og hvite kyser viste i dag sin motstand på slottsplassen mot den nye regjeringens varslede endringer i abortloven. Kostymevalget er en referanse til Margaret Atwoods dystopiske roman «The Handmaid's Tale», som også har blitt TV-serie. Fortellingen handler om et totalitært samfunn hvor grupper av kvinner, «handmaids» er slaver i reproduksjonens tjeneste. Kostymet har blitt et symbol i kampen for kvinners rettigheter og mot innskrenking av abortloven verden over. USA, Irland, Argentina og Polen er andre land hvor kvinner har demonstrert kledd som «handmaids».

  Handmaids
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Amerikansk rappar sluppen ut

  Artisten Chris Brown er sluppen ut frå varetekt i Paris etter avhøyr, melder fransk påtalemakt. Siktinga mot han er fråfallen. Han blei arrestert etter at ei kvinne melde han for valdtekt. Politiet etterforskar framleis saka. Brown avviser anklagene, og sier kvinnen lyver.

  Chris Brown
  Foto: Earl Gibson Iii / AFP