"Titanic" kommer i 3D

Filmen «Titanic» kommer i 3D-versjon til neste år, bekrefter regissør James Cameron.

"Titanic"

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 'Titanic'.

Foto: Scanpix/Reuters

«Titanic» (1997) spilte inn nesten to milliarder dollar og var tidenes mest innbringende film, helt til den ble slått av «Avatar» i 2010. Nå kommer filmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet også i 3D, forteller regissør James Cameron til USA Today .

Tar tid å gjøre om til 3D

- De gjør om «Clash of the Titans» på åtte uker, men jeg vil anslå at seks måneder til ett år er det som kreves for å gjøre det bra, sier Cameron til den amerikanske avisen.

3D-versjonen av «Titanic» skal komme ut i 3D våren 2012, samtidig med at det er 100 år siden det virkelige skipet «Titanic» sank.

Titanic

Skipet 'Titanic' sank på sin jomfrutur i 1912. 100 år etter kommer kinofilmen med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 3D-versjon.

Foto: Frank O. Braynard Collection / AP

«Avatar» toppen av 3D-bølgen

James Cameron, som regisserte både «Titanic» og «Avatar», mener sistnevnte var toppen av en 3D-bølge. Filmen har vært med på å overbevise kinoeiere om å få utstyret på plass til å vise 3D-filmer.

- Nå trenger vi en bølge til. Vi hadde nok kinoer til å vise «Avatar» og «Alice in Wonderland» i 3D, men nå kommer det til å komme film på film med denne teknikken.

3D-film

Kinogjengere ser 'Avatar' i 3D i Hefei, Kina.

Foto: China Out / Scanpix/AFP

Kulturstrøm

 • Dømt til psykiatrisk behandling

  Den danske dikteren Yahya Hassan er dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid etter å ha blitt dømt for 42 lovbrudd, skriver DR.dk. Han ble sett fri i desember i fjor etter å ha sonet en dom på over ett år for å ha skutt en 17-åring i foten. Hassans forsvarer er ikke uenig i en behandlingsdom, men han
  mente den burde være tidsbegrenset til fem år, skriver NTB.
  Yahya Hassan ga i 2013 ut diktsamlingen «Yahya Hassan», som
  solgte i 120.000 eksemplarer. Det er den mest solgte
  diktsamlingen fra en debutant i Danmark noensinne. Se også i NRK: Bokprogrammet intervjuet Hassan i starten av karrieren i 2014

  DENMARK-PALESTINIAN-IMMIGRANTS-LITERATURE-HASSAN
  Foto: THOMAS LEKFELDT / Afp
 • Bokanmeldelse: Hariton Pushwagner

  Petter Mejlænders biografi om kunstneren Pushwagner, eller Terje Brofos, er en grundig og åpenhjertig skildring av et strevende menneske, mener NRKs kunstkritiker Mona Pahle Bjerke. Se også i NRK TV: dokumentaren Pushwagner

 • Marthe Wangs låt i TV-aksjonen

  For andre gang låner Marthe Wang ut låten «Til deg» til Kirkens Bymisjon i forbindelse med årets TV-aksjonNRK. Låten var hennes første singel og ble utgitt før jul i 2016, og allerede da lånte Kirkens Bymisjon den til sin «Gled en som gruer seg til jul»-kampanje. – Det har vært stort for meg å se TV-aksjonsvideoene og de sterke historiene knyttet sammen med låten min, sier Marthe Wang til NTB. Låten ble med på debutalbumet «Ut og se noe annet» i fjor, og ble nominert til Spellemannprisens visekategori tidligere i år.

  Artist Marthe Wang
  Foto: Anne Valeur

Flere kulturnyheter